Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası konuştu

Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası konuştu

Bakanlar Kurulu sonrası Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş basın toplantısı düzenledi.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.

Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin açıklama yaptı.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

'1 Kasım seçimleri geçmiş seçimlere göre en olaysız seçimlerden oldu. Ciddi bir şekilde başarılı ve olaysız bir seçim günü geride bırakıldı. Seçim sonrasında sandıkların açılması, oyların sayılması açısından itirazın en az olduğu seçimlerden biri oldu.

Türkiye siyasi tarihinin en yüksek katılımlı seçimlerinden birisidir. Vatandaşlarımız güven ve istikrarın sağlanması için sandığa gerekli ilgiyi göstermiştir. Geçici bakanlar kurulu göreve geldiğinde ağır bir baskıyla karşılaştı. Hedefleri Türkiye'nin birliği bütünlüğü ve seçimlerin yapılamamasıydı.

Türkiye'de 35 yıldır devam eden bir terör süreci var. Bu süreç Türkiye için hayati önem taşıyor. Bir elinde silah olacak diğer eliyle halay çekeceksiniz, öyle şey olmaz. Devletin meşru güçlerinin dışında kimsenin eline silah almaması ilk şarttır.

Türkiye 20 Temmuz'dan sonra zor bir süreç yaşıyor. Türkiye'nin üzerindeki tehdit sadece kendi sınırları içerisindeki tehdit değil. Sınırımızın öte tarafında yönetilemeyen 2 ülke var. Suriye bir örgütler konfederasyonu haline geldi.

Birçok örgüt Türkiye'yi tehdit altına almak istemekte. Hiçbir örgütün Türkiye'ye karşı tehdit oluşturmasına izni vermeyeceğiz.'
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile