Numan Kurtulmuş Hemşireleri Ağırladı

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye’de ne zaman Kürt sorununun çözümüne ilişkin pozitif bir algı ortaya çıksa, ne zaman siyaset işin çözümü noktasında iyi niyet ortaya koysa bir takım hain saldırılar ortaya çıkıyor" dedi.

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ‘Ebe ve Hemşireler Derneği’ Yönetim Kurulu Başkanı Kadriye Gülveren ve beraberindeki Dernek üyeleriyle parti genel merkezinde bir araya geldi. Kurtulmuş, kabulde yaptığı konuşmada sağlık piyasasını normal piyasa gibi görmenin yanlış olduğunu belirterek, piyasaya göre dengeleme yapmanın doğru olmadığını vurguladı.

Görüşmede hemşire ve ebelerin sorunlarını anlatan Gülveren ise, “Sağlıkta büyük değişiklikler oldu. Hemşireler branşlaşmaya gidiyor. Biz görev ayrımına dikkat çekmek istiyoruz. Ebelerin görevlerinin yeniden düzenlenmesi gerekiyor” dedi

En büyük sıkıntılarının hemşire açığı olduğunu belirten Gülveren, “Şu an 200 bin açığımız var. Bu da iş yükünü artırıyor. Hemşirelerimiz zor şartlarda çalışıyor. Hemşirelerimize yetki açısından sınır istiyoruz” şeklinde konuştu.

Gülveren, performans uygulamasının hemşireleri zorladığını anlatarak, “Performans uygulaması hekimlere tatmin çabası içinde başladı.

Doktoru hastanede tutmak amaçlı başarılı bir uygulama oldu fakat işin rengi sonradan değişti. Hemşireler zararlı çıktı” ifadelerini kullandı

Sorunları güzel ifade ettikten sonra çözüme ulaşılabileceğini belirten Gülveren, “Art niyet olmazsa her kapı açılır. Yeter ki hastaneler maddi değer olarak görülmesin” dedi.

Kabulün ardından gazetecilerin Dağlıca'daki terör saldırısıyla ilgisi sorusunu cevaplayan Kurtulmuş, 8 askerin şehit olduğu çatışmayla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı: “Öncelikle tüm milletimizin başı sağ olsun. Bu olayın arkasında karanlık işlerin olduğu aşikardır. Biz terörü başından beri sadece terör örgütü olarak görmedik. Teröre uluslararası terör siyaseti diyoruz. PKK terörünün arkasında da lojistik desteklerin olduğu açıktır. Son yapılan saldırı birbirinin kopyası olan saldırılardır. 200-300 kişilik gruplar halinde teröristler geliyor ve hiçbir türlü insansız hava uçaklarına radarlara yakalanmıyorlar. Burada büyük bir soru işareti vardır.” “TERÖRİSTİ GÖRMEYEN RADAR SİVİL VATANDAŞLARI GÖRÜYOR” Terörist gruplarını görmeyen radarların kaçakçı da olsa sivil vatandaşları gördüğünü vurgulayan Kurtulmuş, “İşin zamanlaması bakımından da ilginç olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’de ne zaman Kürt sorununun çözümüne ilişkin pozitif bir algı ortaya çıksa, ne zaman siyaset işin çözümü noktasında iyi niyet ortaya koysa bir takım hain saldırılar ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

“SORUNUN ÇÖZÜMÜ TBMM‘DEDİR” "Bu sorunun çözümü ne dağdadır, ne sokaktadır, bu sorunun çözümü TBMM’dedir. CHP’nin bunu anlamış olmasını sevindirici buluyoruz" diyen Kurtulmuş, Parlamentoda bulunan bütün partilerin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı. Silahların bırakılması konusunda 2009 yılında çağrı yaptıklarını hatırlatan Kurtulmuş, “Diğer partilerin bunu anlaması güzel ama Üsküdar’da sabah oldu. 3 yıl önceki demokratik açılım sırasında yapılmalıydı. Doğru bir çağrıdır, geç kalınmış bir çağrıdır. Eğer barışı istiyorsak bunun ilk koşulu barut kokusunun giderilmesidir” şeklinde konuştu

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile