Numan Kurtulmuş'tan Açıklamalar…(2)

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Arakanlı Müslümanlara karşı acımasızca gerçekleştirilen katliamların bir an önce son bulması için Birleşmiş Milletler’in harekete geçmesi gerektiğini belirterek, aldıkları son bilgiye göre de Suriye'de Esad yönetiminin kendi halkına karşı kimyasal silah kullanabileceğini söyledi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti'den gelen 'bütünleşme' teklifini görüşmek üzere il başkanlarını Ankara'da topladı. HAS Parti'nin Balgat'taki genel merkezinde yapılan toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, konuşmasına Arakanlı Müslümanlar’a yönelik katliamlara değinerek başladı.

Kurtulmuş, Arakanlı Müslümanlara karşı gerçekleştirilen saldırıların son bulması gerektiğini belirtti.

Arakanlı Müslümanların yaşadığı Myanmar'daki liderin bir diktatör olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, bu diktatörün "Arakanlı Müslümanlar için tek çözüm sürgündür" dediğini hatırlatarak, "Bunun uluslararası hukuktaki adı etnik temizliktir. Bunun kabul edilmesi mümkün değildir" diye konuştu.

Myanmar'da yaşanan vahşetin son bulması için Myanmar hükümetinin silahlı milisleri durdurması ve Birleşmiş Milletler tarafından oluşturulacak bir barış gücünün bölgeye gönderilmesi gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, ayrıca buradaki Müslümanlar’ın vatandaşlık haklarının da uluslararası alana taşınması gerektiğini söyledi.

Burma hükümetinin Ankara'da bir elçilik açmak istediğini de hatırlatan Kurtulmuş, "Arakanlı Müslümanlar’ın sorunu çözülene kadar Myanmar'ın Ankara'da elçilik açmasına müsade edilmemeli" şeklinde konuştu.

“ESED YÖNETİMİ, KİMYASAL SİLAH KULLANABİLİR” Açıklamaları sırasında Suriye konusuna da değinen Kurtulmuş, Esad ordusunun son gerçekleştirdiği saldırılarda birçok kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, Annan Planı'nın başarısız olduğuna dikkat çekti. Kurtulmuş, "Daha önce de söylemiştik, Annan Planı Esed yönetimine vakit kazandırmaktan başka işe yaramıyor. Acilen sonlandırılmalı" derken, Yemen Baas Partisi'nin Suriye Baas Partisi ile yollarını ayırdığını da hatırlattı. Kurtulmuş, ayrıca aldıkları son bilgilere göre de Esed yönetiminin elindeki etkili kimyasal silahları halka karşı kullanabileceğini ifade ederek, "Esed yönetimi, elindeki kimyasal silahları halkına karşı kullanmak üzeredir. Uluslararası camia bir an önce adım atmalıdır" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile