Nur Elif'in Ölümüyle Ilgili Ilk Durusma Görüldü

Nur Elif'in Ölümüyle Ilgili Ilk Durusma Görüldü

Eskisehir’de 6 yasindaki Nur Elif T.’nin ölümüyle ilgili ilk durusma görüldü. Adli Görüsme Odasi’nda (AGO) psikolog esliginde ifade veren M.T., "Oda kapisini açinca zil çaliyordu. Zincirle kapiya bagladilar. Gitmeyeyim diye bagladilar” dedi.

Eskisehir 4. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davanin birinci durusmasina, tutuklu saniklar; maktul çocuk Nur Elif T’nin babaannesi Cihangül K, amcasi Sezer T. ile halasi Deniz T. Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile baglandi. Saniklar SEGBIS baglantisiyla savunma yapmayi reddederek gelecek celse mahkemede savunma yapmayi talep ettiler.

“Durumlari çok kötüydü”

Olayin yasandigi tarihte farkli suçtan tutuklu bulunan Sibel T. durusmaya katilarak ifade verdi. Çocuklarinin görüslerine geldiginde kötü durumda olduklarini söyleyen Sibel T., “25 Mart 2016’da cezaevine girmistim. 10 yil 6 ay hapis cezasi aldim. Kizim Nur Elif o zaman 1 aylikti. 6 yasina gelinceye kadar benimle cezaevinde kaldi. 6 yasindan sonra ayrilmasi gerekti. Kendi aileme ulasamadigim için Nur’u halasina teslim ettim. Amcasi, halasi ve babaanneleriyle ayni evde yasiyorlardi. Halasi Deniz, çocuklari bir kere bayram görüsüne getirmisti. Durumlari çok kötüydü. Saglikli görünmüyorlardi. Çocuklarin yaralari ve saç dökülmeleri vardi. Durumlarini sordugumda Nur Elif, kendisini dövdüklerini söyledi.

Babam ulastim ve 3 çocugumu da almasini istedim fakat babam biçak çekmisler. Sosyal hizmetlere dilekçe yazmistim fakat çocuklara ulasamamislar. Nur Elif saniklara teslim edildikten 6-7 ay sonra vefat etti” seklinde konustu.



“Benim çok canim yaniyor”

Maktul çocugun babasi Gökhan T. farkli bir suçtan dolayi bulunuldugu cezaevinden durusmaya Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katildi.

Durusmada söz verilen Gökhan T., “Benim çok canim yaniyor. Benim canim neden yaktiniz, benim üç evladima neden sahip çikamayacaktiniz neden böyle yaptiniz? Benim kizimin ölümünden kim sorumlu ise hepsinden sikayetçiyim. Adi geçen üç çocukta benim evladimdir. Sezer ve Deniz benim öz kardeslerim. Cihangül K. de öz annemdir. Ben cezaevindeyken ölüm olayindan sonra iki çocugum görüsüme geldi. Y.T. bana Sezer T. amcasinin evlenerek evden ayrildigini, Cihangül ve Deniz’in ayri odalarda yatirdigini, soguk su döktüklerini söyledi.

Ayrica Nur’un merdivenden düsüp yaralandigini ve halasinin hastaneye götürmedigini söyledi.

Benim bu güne kadar annem yoktu bu saatten sonra yoktur. Bana bu aciyi yasatanlar benim ailem degildir. M.T.ve Y.T. görüsüme geldiginde, M.T. bana “Baba dedi amcam cezaevinden çikinca her sey çok iyiydi amcam evden gidince halam ve babaannem bize soguk su döktü” dedi" diye konustu.



“Çikinca odandan, zil çaliyordu beni dövüyorlardi”

Gökhan ve Sibel T. çiftinin çocuklarindan M.T. Adli Görüsme Odasi’nda (AGO) psikolog esliginde yasadiklari hakkinda söyle konustu:

“Yurtta kaliyorum. Cihangül, Deniz ve Sezer ile ayni evde kaliyorduk. Ben tek basima kaliyordum. Kardeslerim onlar salonda kaliyordu. Kahvalti yapamadik, yemek yemek istedigimizde izin vermediler. Yemek almaya çalisirken vurdular. Durduk yere vuruyordu. Deniz ve Cihangül vuruyordu. Zil vardi odamda benim çikmamam için. Çikinca odandan, zil çaliyordu beni dövüyorlardi. Oda kapisini açinca zil çaliyordu. Zincirle kapiya bagladilar. Gitmeyeyim diye bagladilar. Okula göndermediler. Okula gitmek istemediler ama göndermediler. Elif Nur’a su döküyorlardi. Evin içinde döküyorlardi. Soguk su tasla döküyorlardi. Dövüyorlardi kardesimi terlik attilar kafasi duvara geldi. Kafasi sisti Deniz ve Sezer vurdular. Aksam yemeginde ekmek yerdik. Onlar yiyordu yemek bize vermiyorlardi. Tek ayak cezasi veriyorlardi. Sezer, Deniz ve Cihangül yemek vermiyordu, dövüyorlardi.”

“Sopa, terlik ile dövüp su döküyorlardi”

Çocuklardan Y.T. ise Adli Görüsme Odasi’nda (AGO) psikolog esliginde, “Yurtta kaliyorum, abim bir odada kaliyordu biz sokakta kaliyorduk. Ses çikarinca abimi dövüyorlardi. Tek ayak üzerinde durduruyorlardi. Üzerimize salonda soguk su döküyordu. Deniz yemek yapiyordu, vermiyorlardi. Buzdolabimdan yiyecek alirken dövdüler su döktüler. Sopa, terlik ile dövüp su döküyorlardi. Kardesimin odasi kilitli olurdu. Abimin ayagi zincirle bagliydi. Kapiya bagliydi zincir. Nur’u dövüyorlardi su atiyorlardi terlik atiyorlardi. Ona da yemek vermiyorlardi. Kafasi duvara çapti tokat atinca ”dedi.



Olayin geçmisi

Fevzi Çakmak Mahallesi’nde anne ve babalari cezaevinde oldugu için babaannesi, amcasi ve halasiyla yasayan 6, 10 ve 13 yaslarindaki 3 kardesten Nur Elif T. (6), 14 Aralik 2022 tarihinde hayatini kaybetti. Olayla ilgili Eskisehir Cumhuriyet Bassavciliginca baslatilan sorusturma kapsaminda ölen Nur Elif ile kardesleri Y.T. ve M.T’nin akrabalari tarafindan kötü muamele gördükleri, bakimsiz birakildiklari, soguk havada çati arasinda yatirildiklari ve yeterince beslenmedikleri belirlendi. Sorusturma kapsaminda çocuklarin halasi Deniz T. ile amcasi Sezer T. polis ekiplerince gözaltina alindi. Hala Deniz T. çikarildigi sulh ceza hakimligince “çocuga karsi eziyet” suçundan, amca Sezer T. ise “silahla tehdit” suçundan tutuklandi. 6 yasindaki Nur Elif’in hayatini kaybettigi gece firar eden babaannesi Cihangül K. (51) ise 2 gün sonra yakalanarak gözaltina alindi. Babaanne Cihangül K. çikarildigi sulh ceza hakimligince “iskence ve eziyet yapmak suretiyle çocuga ve alt soya karsi kasten öldürme” suçundan tutuklandi. Diger kardesler Y.T. (10) ve M.T. (13) Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü Çocuk Koruma Ilk Müdahale ve Degerlendirme birimince koruma altina alindi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile