Nurdagi'ndaki Depremzedeler Yarim Kalan Hayalleriyle Ilçeyi Terk Ediyor

Nurdagi'ndaki Depremzedeler Yarim Kalan Hayalleriyle Ilçeyi Terk Ediyor

Kahramanmaras merkezli depremlerde ciddi hasar alan ilçelerden biri olan Gaziantep’in Nurdagi ilçesindeki depremzedeler, agir hasarli evlerinden çikarabildikleri esyalari ve yarim kalan hayalleriyle adeta terk-i diyar ediyor.

Kahramanmaras Pazarcik merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6’lik iki büyük depremde en ciddi hasari alan yer Gaziantep’in Nurdagi ilçesi oldu. Ilk belirlemelere göre 4 bin 787 acil yikilacak, agir hasarli ve yikik binanin tespit edildigi ilçede, 2 bin 500 civarinda vatandas hayatini kaybederken, binlerce vatandas da yaralandi.

Çikarabildikleri esyalari ve yarim kalan hayalleriyle adeta terk-i diyar ediyor

Asrin felaketi olarak adlandirilan afet sonrasi hayatta kalanlarin çok büyük bir çogunlugu ise evsiz kaldi. Deprem felaketinde evleri agir hasarli olan çok sayida vatandas ise umutlarini taze tutabilmek için yikilmak üzere olan evlerinden çikarabildikleri degerli esyalari ve yarim kalan hayalleriyle terk ediyor.

"Büyük bir düsünce travmasi yasiyoruz ama her seye ragmen umudumuz çok"

Yasanan felakette çok sayida yakinini kaybettigini ve her seye ragmen umutlu olduklarini söyleyen Remzi Nihat Çelik isimli vatandas, "Bu felakette dedemi, babaannemi, teyze çocuklarimi, dayi çocuklarimi ailecek kaybettik. Yani yakinlarimizin neredeyse yarisi bu felakette rahmetli oldu. Biz de ölmedik hayattayiz ama resmen ruh gibi geziyoruz. Ne yapacagimizi da bilmiyoruz ama sag olsunlar ülke olarak herkes destek olmaya çalisiyor. Simdi de evlerimizi ne kadar bosaltabilirsek, esyalarimizi ne kadar kurtarabilirsek kurtarmaya çalisiyoruz. Nurdagi’ndan tasinacagiz ama nereye gidecegimizi de bilmiyoruz. Yasanmisliklarimiz ve anilarimiz hepsi burada. Aslinda büyük bir düsünce travmasi içindeyiz. Her seye ragmen umudumuz çok. Yasadikça umut vardir. Daha güzel olacagina inaniyorum. Eger umut olmasaydi su an herkes buradan esyalarini tasimaz, gidecek yer bakmaz" dedi.



"Çikarabildigimiz kiymetli esyalarimizi çikarmaya çalisiyoruz"

Ahmet Uçar isimli vatandas ise "Çok büyük bir felaket yasadik. Nurdagi tamamen silinmis vaziyette. Evlerin oturulacak bir hali yok. Neredeyse bütün evler enkaz halinde. O yüzden biz de tasinmaya çalisiyoruz. Agir hasarli evlerimizden çikarabildigimiz kiymetli esyalarimizi saglam buldugumuz yerlere koyduktan sonra bir süre çadirda yasayacagiz" ifadelerini kullandi.

"Yakinlarimizdan 25 kisiyi kaybettik, acilarini bile dogru dürüst yasayamadik"

Ibrahim Uçar isimli genç bir vatandas da afet nedeniyle 25 yakinini kaybettigini söyleyerek, "Yakinlarimizdan 25 kisiyi ne yazik ki kaybettik. Onlarin acilarini bile dogru dürüst yasayamadik. Biz de oturdugumuz evden can havliyle zor çiktik. Simdi de tasinacak bir yerimiz yok ama esyalarimizi hasarli evlerimizden çikartiyoruz. Bundan sonra da ne olacak, nasil olacak onu da bilmiyoruz. Esyalarimizi çikardiktan sonra ne yapacagimiza karar verecegiz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile