Nusaybinliler `baba Oktay` İçin Gözyaşı Döküyor

Nusaybinliler `baba Oktay` İçin Gözyaşı Döküyor

Mardin’in Nusaybin ilçesinde yaşayan vatandaşlar, dün gece silahlı saldırı sonucu şehit edilen merkez karakol komutanı Astsubay Oktay Aydoğan’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Kendisi de Kürt kökenli olan ve 2 yıldır ilçede görev yapan Aydoğan, Nusaybinliler tarafından `Baba Oktay` olarak isimlendiriliyor. Aydoğan`ın, vatandaşlarla iç içe yaşadığı ve samimi dostluklar kurduğu öğrenildi.

Dün gece 22.45 sularında kimliği belirsiz kişi yada kişilerce uzun namlulu silahlarla aracı taranan Astsubay Oktay Aydoğan, Nusaybin’de halkın sevgisini kazanmış bir devlet görevlisi.
Merkez komutanı Astsubay Oktay Aydoğan’a saldırı olduğunu duyan çok sayıda Nusaybinli, hastaneye akın etti. Vatandaşlar, çok sevdikleri astsubayın şehit edilmesinin üzüntüsünü yaşadı. Ankara’nın Haymana ilçe nüfusuna kayıtlı olduğu ve ailesinin Keçiören’de oturduğu öğrenilen 39 yaşındaki Aydoğan için Nusaybinliler gözyaşı döktü.

20 YIL ÖNCE BENZER OLAY YAŞANMIŞ
1991 yılında Nusaybin’de görev yapan Askerlik Şube Başkanı Yarbay Gürbüz’ün şehit edilmesinden sonra yıllardır benzer saldırıların ilçe merkezinde olmadığını dile getiren vatandaşlar, konuyla ilgili konuşmaktan çekindiklerini ifade etti.
İlçede giriş çıkışları kontrol altına alan güvenlik güçleri, mobesa kameralarından yola çıkarak saldırıyı gerçekleştiren kişi yada kişilerin yakalanması için geniş çaplı çalışmalara başladı. Polis ve özel harekat ekipleri saldırıyı gerçekleştiren 34 plakalı aracın izini sürüyor. Öte yandan, aynı araçta saldırıya uğrayan ve istihbarat elemanı olduğu ileri sürülen Rıfat Un ise olay yerinden görgü tanıkları yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Un, burada yapılan müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi`ne sevk edildi. Un’un durumunun ağır olduğu belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile