Nysa’da 2 Bin Yıl Sonra Meclis Toplantısı

Nysa’da 2 Bin Yıl Sonra Meclis Toplantısı

Sultanhisar Belediye Meclisi, 2 bin yıl sonra tarihi canlandırdı.

Belediye meclisinin Eylül ayı toplantısı Nysa Antik Kenti’nde yapıldı. Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Sultanhisar Belediye Mevlisi’nin Eylül ayı olağan toplantısını otantik bir ortama taşıdı. Meclis üyeleri ile karar alan Başkan Ünal, meclis toplantısını Nysa Antik Kenti İhtiyar Meclisi Senatosu’nda yaptı. Başkan Ertegün Ünal ve meclis üyelerinin tamamının katıldığı toplantıda, Suştanhisar Belediye Meclisi 4 gündem maddesinin ardından ek gündem olarak Nysa Antik Kenti’nde devam eden kazılara destek ve sponsorluk konusunu görüştü.

Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Ertegün Ünal, “Hizmet alımı olarak bu güne kadar çalıştırdığımız ve bedel ödediğimiz 36 kişi yerine aynı masraf ve parayla artık 15 kişi daha fazla çalışacak şirketin yüzde 99 hissesi bu gün belediyemizin. Bunu yüzde yüz yapacağız. Bu şirket benden sonra gelecek belediye başkanlarının idaresinde Sultanhisar halkının öz malı olacak, bin TL sermaye ile kurulan şirket ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Dört gündem maddesine ek olarak konulan Nysa Antik Kenti kazı gündemi olan 5. maddede ise Nysa’da yapılan kazılara işçi desteği ve araç gerek desteği verilmesi kararlaştırıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile