O Atölye Sayesinde Tasarladigi Takilari Satarak Harçligini Çikariyor

O Atölye Sayesinde Tasarladigi Takilari Satarak Harçligini Çikariyor

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin, çocuklar ve gençlere günlük hayatta fayda saglayacak birçok pratik bilginin ögretildigi KO-MEK ev becerileri atölyeleri meyvelerini vermeye basladi. Ev becerileri atölyesine katilan 8. sinif ögrencisi kendi tasarladigi takilari satarak harçligini çikariyor.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Meslek ve Sanat Egitimi Kurslarinin (KO-MEK) yaz döneminde açmis oldugu ev becerileri atölyelerinin meyvelerini almaya basladi.

Çocuklar ve gençler için birçok farkli alanda gelisimlerine destek olmak ve günlük ihtiyaçlarini kendilerinin saglamasina katkida bulunmalarini saglamak amaciyla açilan Kandira KO-MEK ev becerileri atölyesine katilan 13 yasindaki 8. sinif ögrencisi Sevde Erbay, artik kendi tasarladigi takilari satarak harçligini çikariyor. Atölyeden 10-18 yas arasindaki kursiyerler yararlaniyor. Egitimler 27 Haziran-29 Temmuz tarihleri arasinda hafta içi bes gün 10.00-15.00 arasinda veriliyor. Egitimler paket halinde iki brans zorunlu diger brans seçmeli ders olarak uygulaniyor.

“Kendi harçligimi ve ihtiyaçlarimi karsiliyorum”

Geçtigimiz dönem ev becerileri atölyesine katilarak burada ögrendikleriyle birbirinden güzel el emegi göz nuru takilar yapan 13 yasindaki Sevde Erbay, “KO-MEK’in Kandira kurs merkezinde açmis oldugu ev becerileri atölyesine gelerek taki tasarimi ögrendim. Burada ögrendiklerimle arkadaslarim ve akrabalarim için birkaç taki ve aksesuar yaptim. Arkadaslarim ve akrabalarim çok begenince onlarin tavsiyeleriyle yeni müsteriler edinmeye basladim. KO-MEK sayesinde yaptigim takilarla kendi harçligimi ve ihtiyaçlarimi karsiliyorum. Su anda elimde birçok siparis var” diye konustu.



“Kizimi KO-MEK’e göndererek dogru bir is yaptim”

Annesi Serpil Erbay ise, “Kizimi KO-MEK’e göndererek ne kadar dogru bir is yaptigimi simdi daha iyi anliyorum. Sevde, KO-MEK’te ögrendikleriyle kendi taki tasarimini yapip satiyor. Kendi harçligini kendisi çikararak hem simdiden ticaret yapip kendini gelistiriyor hem de okuldaki derslerinde daha da verimli oluyor” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile