O karikatür şık olmadı

'Mafya babası' gibi ifade verdi



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ilköğretimde başörtüsü tartışmalarını eleştirirken, asıl sorunun savsaklandığını iddia etti. Sabah gazetesi çizeri Salih Memecan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na dansöz kıyafeti giydirdiği karikatürün şık olmadığını belirten Çelik, Diyanet'teki görev değişiminin ise gönüllü yapıldığını söyledi. Çelik, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında şu mesajları verdi: 

- İlköğretimde olmayan bir problemi varmış gibi gündeme getirip bunu tartışmak ve tartıştırmak, diğerini gölgelemeye ve savsaklamaya yönelik bir tavırdır. 
- Sayın Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında bir görüş ayrılığı varmış gibi, meseleyi pompalamayı tercih eden bazı gazeteci ve siyasiler var. Bu ülkede din ve vicdan özgürlüğü konusunda, eğitim özgürlüğü konusunda, Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Başbakanımız arasında bir görüş ayrılığı olduğu kanaatinde değilim.

'Mafya babası' gibi ifade verdi
- Ben Salih Memecan'ın yerinde olsam Sayın Kılıçdaroğlu'nu dansöze benzeten bir karikatürü yapmazdım, bu şık olmamıştır, doğru olmamıştır. 
-  Başarısızlık CHP ve MHP'yi hırçın halle getirmiştir. Maalesef bazen çete reislerine, mafya babalarına yakışan ifadeler kullanılıyor. Sayın Başbakan'ın dilini koparmaktan söz etmek buna dahildir.  ANKARA

KCK'LILAR İDEOLOJİK ŞOV YAPIYOR
- KCK'lılar, bu zihniyetin mensupları ideolojik şov yapıyorlar. Gelelim mahkemenin tavrına. Diyelim ki o salondaki birisi kötü niyetle de olsa savunmasını Kürtçe yaptı. Bunu tutup da eğer kayıtlara 'anlaşılmayan bir dilde konuştu' diye geçirirseniz, bunun kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Milyonlarca insanın ana dilini anlaşılmayan bir dil falan diye kayıtlara geçirmek, bence mahkeme açısından şık olmamıştır.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile