Obama'nın kulağına eğildi ve küfür etti

Obama'nın kulağına eğildi ve küfür etti

Amerika Birleşik Devletleri'nde sağlık reformu için düzenlenen törene Obama'nın kulağına fısıldanan küfür damgasını vurdu.

ABD Başkanı Barack Obama, son sekiz aydır ABD iç politikasının bir numaralı gündem maddesi olan sağlık reformunu Beyaz Saray'da düzenlenen görkemli bir törenle imzaladı. İmza töreninde edilen küfür ise Amerika'da günün konusu oldu.

ABD HALKININ YÜZDE 94'Ü SAĞLIK GÜVENCESİNE KAVUŞACAK
Sağlık reformu, pazar gecesi Senato'nun üzerinde değişiklik yaparak kabul etmiş, ardından Temsilciler Meclisi de 212 aleyhte oya karşın 219 lehte oyla kabul ederek yasa tasarısını dönüşmüştü. İmza töreninde 20 farklı kalem kullanan Başkan Obama'nın imzasıyla yürürlüğe giren Sağlık Reformu ile ABD halkının yüzde 94'ü sağlık güvencesine kavuşacak.

200 DAVETLİ OBAMA'YI GÜLDÜRDÜ
İmza törenin de milletvekili Gary Ackerman'ın başkanlık seçimlerinde Obama'nın en önemli sloganı haline gelen "Yes we can" (Evet, yapabiliriz) diye bağırmasının ardından törene katılan 200 davetlinin "Yes we did" (Evet başardık) demesi Başkan'ı da güldürdü.

BİDEN'IN KÜFÜRLÜ SEVİNCİ ŞAŞKINLIK YARATTI
Yasallaşarak yürürlüğe giren Sağlık Reformu paketinin imza töreninde Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın küfürlü sevinci herkesi şok etti. Televizyonlarda canlı yayınlanan imza töreninde Başkan Obama'yı takdim ettikten sonra Başkan'ın kulağına "İşte bu büyük… olay" dedi. Biden'ın, konuşurken 'fuck' küfürünü kullanması tarihi imza törenine gölge düşürdü. Başkan yardımcısının milyonların gözü önünde hem de Başkan'ın kulağına fısıldaması hemen her kesimde şaşkınlığa neden oldu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile