Obeziteye Karşı Pedal Çevirdiler

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat" programı kapsamında bisiklet turu düzenlendi.

Valilik önünde toplanan öğrenci ve ailelerinden oluşan 60 kişilik grup, "sağlık için hareket et" sloganıyla bisikletleriyle tur düzenledi.

Valilik önünde başlayan bisiklet turu Atatürk Bulvarı'nda 3 kilometrelik yol kat edilmesinin ardından tekrar Valilik önünde son buldu.
Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, obezitenen önüne geçilmesi, fiziksel aktivitenin artırılması amacıyla her ayın son Pazar gününde bu tür etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Bu ayki etkinlikte bisiklet turu etkinliği düzenlediklerini belirten Kutlu, "Burada amacımız kamuoyunun fiziksel hareketlilik hakkındaki bilincini, farkındalığını artırmak, obeziteyle mücadele etmek. Etkinliğe katılan her kese teşekkür ederim" dedi.

Kentte yaklaşık 300 obezite hastasının bulunduğunu kaydeden Kutlu, vatandaşların araçları yerine bisikletle yada yürüyerek iş yerlerine gitmesi tavsiyesinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile