Obeziteyle Mücadele

Siirt Halk Sağlığı Müdürü Özdemir, obezitenin çocuklar ve erişkinler arasında hızla arttığını bildirdi.

Siirt Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir, obezitenin çocuklar ve erişkinler arasında hızla arttığını bildirdi.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşırı ve yanlış beslenme ve fiziksel aktivite yetersizliğinin obezitenin en önemli nedenleri olarak kabul edildiğini söyledi.

Türkiye'de erişkinler arasında kilolu veya obez olma sıklığının yüzde 40'lara kadar ulaştığını ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

'Son yıllarda çocuklarda yapılan çalışmalarda ise, kilolu ve obez olma sıklığı sırasıyla yüzde 10-18 ile yüzde 2-8 arasında bulunmuştur. Erişkin çağdaki obezitenin temelleri bebeklik çağında atılmaya başlanır. Bebek beslenmesi bu yönüyle de çok önemlidir. Düşük doğum ağırlığı, ilk iki yılda hızlı ağırlık artışı ve yüksek protein alımı ileri yaşamda obezite riskini doğuran özelliklerdir. Anne sütü ile herhangi bir süre beslenmiş bebeklerde ileride obezite riskinin düşük olduğu bilinmektedir. Obezite riski anne sütü alma süresi ile ters orantılı olarak azalmaktadır. Bu bağlamda obezite için en kolay koruyucu tedbir, 6 ay tek başına anne sütü ile beslenme ve anne sütünün olabildiğince uzun süreli verilmesidir.'

Özdemir, obeziteyle sağlıklı bir mücadele için vatandaşların kurumlarına başvurmalarını beklediklerini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile