Obeziyete Karşı 'belediyeler İle Yürüyoruz'Etkinliği

Obeziyete Karşı 'belediyeler İle Yürüyoruz'Etkinliği

Sağlık Bakanlığı'nın projelendirdiği Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Samsun’da Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'nün organize ettiği 'Belediyeler ile Yürüyoruz' etkinliği gerçekleştirildi.


Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 yılı başlarında projelendirilen Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'nün organize ettiği 'Belediyeler ile Yürüyoruz' etkinliği İlkadım ilçesi Tütün İskelesi ile Sevgi Kafe arasında gerçekleştirildi.

Sabah erken saatlerde toplanan vatandaşlar, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe belediye başkanları, başkan vekilleri ve protokol üyeleriyle yürüdü. Yürüyüş sonrası kısa bir açıklama yapan Samsun İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ertan Uzun, "Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur. Fiziksel aktivite, her yaşta sağlığa yararlıdır. Bu nedenle yetişkinlerin haftanın 5 günü en az yarım saat fiziksel aktivite yapması önerilmektedir. Ben bu bağlamda yürüyüşümüze katılan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a, protokol üyelerine, sağlık personellerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile