Ocak Partisi'nden IYI Partililere Çagri Açiklamasi 'Yuvalarina Dönsünler'

Ocak Partisi'nden IYI Partililere Çagri Açiklamasi 'Yuvalarina Dönsünler'

Osmanli Ocaklari Genel Baskani Kadir Canpolat, bünyelerinde kurulan Ocak Partisi’nin belgesini aldiklarini söyleyerek, "Ocak Partisi’nin vizyon ve misyonu çok genistir. Bu teskilatta her IYI Partili kardesimizi ocaga davet ediyorum yuvalarina dönsünler ocaga dönsünler" dedi.



Osmanli Ocaklari bünyesinde kurulan Ocak Partisi alindi belgesinin alinmasinin ardindan ilk ziyaretini Osmanli Devleti’nin kuruldugu topraklar olan Sögüt oldu. Osmanli Ocaklari Genel Baskani Kadir Canpolat, Ocak Partisi’nin resmilesmesi adina alinan alindi belgesinin ardindan ilk olarak Sögüt’e geldi. Burada Ertugrul Gazi Türbesi yerleskesi içindeki Ertugrul Gazi Camii’nde cuma namazini kilan Canpolat ve partililer, ardindan bir de mevlidi serif okuttu.

"Ocak Partisi bütün kitleleri bir yuvada toplayip onu var etmek için kurulmustur"

Cami çikisi bir açiklama yapan Canpolat, "Ocak Partisi’nin dün itibariyle alindi belgesini almamiz üzerine bu heyecani partinin ismine yakisir bir sekilde Sögüt’te Ertugrulgazi dedemizin türbesinde mevlit okutup dualar ettik. Ocagimizin, partimizin ve bu teskilatin vatanimiza milletimize Devlet-i Aliyye Türkiye Cumhuriyeti devletimize bunu kuranlara bunu yasatanlara bu ülkede nefes alip veren herkese hayirli ugurlu olsun. Ocak Partisi bütün kitleleri bir yuvada toplayip onu var etmek için kurulmustur. Ocak Partisi’nin ilke ve inkilâplari vardir. Ocak Partisi’nin vizyon ve misyonu çok genistir. Bu teskilatta her IYI Partili kardesimizi ocaga davet ediyorum yuvalarina dönsünler ocaga dönsünler. Türkiye biliyorsunuz yakin bir tarihte seçim gerçeklestirdi. Bu seçimle bir millet ittifaki, bir de Cumhur Ittifaki oldu. Ocak Partisi bugün itibariyle Osmanli ocaklari ile birlikte bir ve beraber kardes teskilattir. Osmanli üyeleri tarafindan kurulmus bir siyasi partidir Ocak Partisi. Milletimizin birlik, beraberlik ve bütünlügünü her ölçülerde koruyup kollayacak bir siyasi parti geldi. Bu ocak milletimizin ferasetini milletimizin tüm degerlerini koruyup kollayacaktir" dedi.



"Sögüt dünyaya mühür vurmus bir markadir"

Osmanli Ocaklari Genel Baskani Kadir Canpolat, ilk ziyaretini Sögüt’e yapmasinin nedenini açiklayarak, "Osmanli Ocaklari’nin kurmus oldugu bir siyasi partinin adi da üzerinden belli ocak. Sögüt bir ocaktir, yuvadir herkesi birlestirir burada bütün siyasi parti seçmenlerine hatta yöneticilerine dahi kapisi açiktir. Sögüt birlestirir. Sögüt dünyaya mühür vurmus bir markadir. Bizlerin niyeti yeniden dünyaya mühür vurmak degildir, niyetimiz haddimizi biliyoruz ve biz toz almis bu mührün üzerindeki o tozlari temizlemeye geliyoruz. O vurulan mührü gün isigina çikarmak için Ocak Partisi’nde Osmanli ocaklarinda faaliyetler yürütecegiz. O yüzden sögüt bizim için önem arz ediyor sögütsüz bir ocagin tütmesi söz konusu degildir geçmisini bilmeyen bugünün degerini bilemez bu yüzden sögüt bizim için çok önemli" dedi.



"Sögüt’te dualarla alindi belgesinin açiklamasini yaptiktan sonra Ankara’da Anitkabir’e Ata’mizin huzuruna gidecegiz"

Osmanli Ocaklari Genel Baskani Canpolat, Sögüt’ün ardindan Ankara’da Anitkabir’de Atatürk’ün huzuruna çikacagi belirterek, "Tabi burada Sögüt’te dualarla alindi belgesinin açiklamasini yaptiktan sonra Ankara’da Anitkabir’e Ata’mizin huzuruna gidecegiz. Iktidarin güzel yapmis oldugu isleri her zaman destekledik desteklemeye devamda edecegiz ama yanlis olursa da susmayacagiz. Erdogan’i lider kabul ediyoruz, Ocak Partisi’nin parti programinda dahi Erdogan’in ismi var. Onun Türkiye davasi desteklenecek ibaresi var. Ama bu demek degil ki AK Parti’nin hatalarini konusmayalim, bu demek degil ki bir bakanimiz yanlis bir sey yaptiginda onu hemen dile getirmeyelim. Veya yanlis bir sey oldugunda bunu dile getirip de bunun düzelmesi için kamu oyuna faydali bir sekilde bunu arz edip bu yanlistan vazgeçirelim hep beraber bu katkiyi saglamak amacimiz. O yüzden biz kayitsiz sartsiz devletimizin ve özellikle milletimizin yanindayiz. Millet neyi arzu ediyorsa neyi talep ediyorsa bu yüzden milletin tarafinda kalacagiz" dedi.



"Bu ocak ebediyete kadar tütecektir, bu milletin istek ve talepleri neyse talimati Ocak Partisi milletten alacaktir"

Canpolat açiklamasinin devaminda neden Ocak Partisi’ne oy verilmeli konusuna deginerek, "Eger Türkiye’de etnik kimlikler, ayristirmalar, kutuplastirmalar, bitecekse eger bu millet sulh edecekse, eger aksam oldu, artik herkes yuvasina ocagina gelmeyecekse sikintilar sorun dogar. Herkes almis basini etnik milliyetçilik üzerinden biri baska bir telden çaliyor bir digeri baska bir telden çaliyor. Milletimizi birbirine düsürmeye sanki murat etmisler. Herkes bir projedir almis enstrümanini çaliyor. Birileri Biden’dan talimat aliyor birileri bilmem kimden talimat aliyor. Ocak Partisi’nin talimat aldigi yer iste Sögüt’teki bu manevi ruhtur. Bu ocak ebediyete kadar tütecektir, bu milletin istek ve talepleri neyse talimati Ocak Partisi milletten alacaktir. Birileri gibi dis devletlerin güdümünde olmamistir olmayacaktir bununda garantisini sözünü veriyoruz" dedi.



"Sagcisi, solcusu Alevi’si, Sünni’si Osmanli’yi çok seven bir vatandasimiz var ama Cumhuriyet de bizim degerimiz"

Canpolat, bir basin mensubunun ’Neden Ocak Partisi’ sorusuna, "Osmanli Ocaklari’nin teskilatlarinin kurmus oldugu bir siyasi parti ocak olmalidir. Insanlara samimi davranmalidir. Içinde sagcisi, solcusu Alevi’si, Sünni’si Osmanli’yi çok seven bir vatandasimiz var ama Cumhuriyet de bizim degerimiz. Cumhuriyetin degerinde ecdadimizin izini sürmek için Ocak Partisi ismini anlamli bulduk. Ocak yuva anlamina gelir, birlestirme anlamina gelir, kucaklastirma anlamina gelir, muhabbet anlamina gelir, insanlarin birbiriyle iletimi en yüksek seviyede tuttugu Allah’in da rizasidir ben bunu da söyleyeyim. O yüzden bütün herkes toparlamak için birlestirmek için bir yuva bir ocak olmasi gerekiyordu bizde ocak partisinin adini ocak partisi olarak koyduk." dedi.



"Yerel seçimde Ocak Partisi’ni sandikta göreceksiniz"

Canpolat, son olarak teskilatlanma hakkinda bilgi vererek, "Dün itibariyle biz alindi belgemizi aldik su ana kadar yurt genelinden talep olmayan bir iki il var onlari da arkadaslarimizla degerlendirecegiz. Çok hizli bir sekilde teskilatlaniyoruz yapilacak ilk yerel seçimde Ocak Partisi’ni sandikta göreceksiniz. Milletin iradesine saygi duyacagiz. Evet, önümüzde siyasi partiler vardir bunlarin hiçbir tanesini biz kötülemeyecegiz. Hiçbir tanesini yargilamayacagiz biz baska bir durus sergileyecegiz. Biz örnek olacagiz, biz asrin lideri Erdogan’a nasil sahip çikilir bunu da bütün siyasi partilere gösterecegiz. Bakin AK Parti bizim için baska Sayin Erdogan bizim için baska, MHP bizim için baska Sayin Devlet Bahçeli bizim için baska bakin bunlar önem arz ediyor. Bugünün CHP’si bizim için çok baska ama Gazi Mustafa Kemal Atatürk bambaska" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile