Öcalan`ın 3 Avukatı Gözaltında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen KCK soruşturması kapsamsında başlayan operasyonlarda gözaltına alınan 51 kişi arasında, bölücü örgüt elebaşısı Abdullah Öcalan`ın avukatları Doğan Erbaş, İrfan Dündar ve Mahmut Alınak`ın da bulunduğu öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen KCK soruşturması kapsamında sabah saatlerinde 3. dalga operasyonu başladı.Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları Adnan Çimen ve İsmail Tandoğan talimatı ile İstanbul, Bursa ve Denizli başta olmak üzere 16 ilde başlatılan operasyonlarda 47 `si avukat 51 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan avukatların, İmralı`da tutuklu bulunan bölücü terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan`la görüştükten sonra Öcalan`ın talimatlarını PKK örgütüne ilettikleriiddia edildi. Birçok noktada yapılan aramaların Nöbetçi İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi`nden izin alınarak gerçekleştirildiği öğrenildi.

KCK soruşturmasında; aralarında Prof. Emine Büşra Ersanlı ve yayıncı Ragıp Zarakolu`nun da bulunduğu 147 şüpheli tutuklanmıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile