Oda Seçimleri 12 Ocak’ta

Oda Seçimleri 12 Ocak’ta

Elazığ Bakkallar ve Bayiler Odası genel kurulu 12 Ocak’ta yapılacak.


Oda Başkanı Cebrail Top, yapılacak genel kurulda 6 ayını doldurmayan üyeler ile 2 yılını doldurmayanların seçimlerde başkan ve yönetim kurulu üyesi seçilemeyeceğini söyledi.

Başkan Cebrail Top, görevde bulundukları süre içinde üyelerin haklarını her alanda korumanın yanında yaşanan her gelişme ve yeniliklerden üyelerin faydalanması için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Top, “Odamızın ve üyelerimizin haklarını her alanda koruduk. Bundan sonraki süreç içinde tüm çalışmalarımızı bu alanda devam ettireceğimizin bilinmesini istiyorum. İlgili kanun gereği, odamıza üye olanlardan 6 ayını doldurmamış olanlar yapılacak olan seçimde oy kullanamayacaklar. Yine ilgili kanun gereği üyeliklerinde iki yılını doldurmamış olanlar seçimlerde başkanlık ve yönetim kurulu ile diğer kurullarda yer alabilmek için aday olamayacaklar. Yönetimde bulunduğumuz süre içinde sadece üyelerimizin haklarını korumakla kalmadık, ilgili yasaların getirdiği tüm yenilikleri ve bunun yanında yine yasaların talep ettiği gelişmelerden üyelerimizin bilgi sahibi olması amacıyla eğitim seminerleri düzenledik. Bu seminerlerde ilgili yasalar ve mevzuatlar anlatıldı. Eğitim çalışmaları yapıldı ve bu çalışmalarda başarılı olanlara sertifikalar verildi.

Özellikle bakkallarımızı tehdit eden alışveriş merkezlerinin şehir dışına çıkarılması konusunda yaptığımız girişimler sonucunda hükümet tarafından hazırlanan ilgili yasa bir türlü yürürlüğe girmedi. Bu konu sadece ilimizdeki değil, ülke genelindeki tüm illeri kapsamaktadır. Bakkal ve bayilerin tüm sorunları üst kurulumuza ve ilgili bakanlıklara iletilerek soruna çözüm bulunması için girişimde bulunuldu. Daha önce 1900 civarında olan üye sayımız bin 350 ye düşmüş durumda. Yapılacak genel kurulda 1350 kişi ol kullanacak. Genel kurulda oy kullanacaklar Nüfus cüzdanı, ehliyet gibi belgelerle oy kullanabilecekler. Oy verme işlemi saat 10.00’da başlayacak. Seçimlerin üyelerimize ve Elazığ’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile