Oda Tv Sanıkları, Hakim Karşısında

Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında Nedim Şener, Ahmet Şık ve Soner Yalçın’ın da bulunduğu 12’si tutuklu 14 sanık hakkında açılan Oda TV davası görülmeye başlandı.

Duruşma, sanık avukatlarının reddi hakim ve tahliye taleplerine dair sözlü beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Prof. Dr Yalçın Küçük, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın, Şükrü Doğan Yurdakul, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Muhammet Sait Çakır, Coşkun Musluk, Müyesser Uğur ile tutuksuz sanıklar Ahmet Mümtaz İdil ve İklim Ayfer Kaleli katıldı. Davanın sanıkları arasında yer alan Kaşif Kozinoğlu ise tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinde 12 Kasım`da rahatsızlanmış ve daha sonra hayatını kaybetmişti. Duruşma, sanık avukatlarının reddi hakim ve tahliye taleplerine dair sözlü beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.


GAZETECİLER DURUŞMA SALONUNA ALINMADI
Duruşma öncesinde adliye çevresinde çok sayıda çevik kuvvet polisi güvenlik önlemi aldı. Adliye içinde ve duruşmanın görüldüğü zemin katta polis ve özel güvenlik görevlileri tedbir aldı. Duruşma salonunun bulunduğu kata asansörlerin iniş ve çıkışları iptal edilirken, duruşma salonuna inen ve çıkan merdivenler de giriş yasaklandı. Girişler sadece ana koridordan yapıldı. Burada da duruşmayı takip edecek olan basın mensuplarının isimleri kayıt altına alınmasına rağmen çok sayıda muhabir duruşma salonuna yer olmadığı gerekçesiyle alınmadı. Mahkeme salonuna sanıkların yakınlarının dışında çok sayıda yabancı basın mensubunun alınması nedeniyle yerli basın mensupları dışarıda kaldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile