Oda yöneticilerine çıraklık uygulamaları semineri verildi

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB)'ne bağlı odaların başkan ve genel sekreterlerine, çıraklık eğitimi uygulamaları hakkında bilgi veri

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB)'ne bağlı odaların başkan ve genel sekreterlerine, çıraklık eğitimi uygulamaları hakkında bilgi verildi.

Seminer, Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü uzmanları tarafından BESOB Merkez Binası Eğitim Salonu'nda yapıldı. BESOB Başkanı Arif Tak, 22. Mesleki Eğitim Kurulu'nda bazı meslek alanlarıyla meslek dallarına ait yeni düzenlemeler getirildiğini söyledi. Tak, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre 35 meslek alanı ve 133 meslek dalına ait liste ve programların güncellendiğini belirterek, "Buna göre bazı meslek alan ve dallarının adları ve yerleri ile eğitim süreleri değiştirildi. Ayrıca bazı yeni meslek dalları kapsama alanına alınırken iki meslek dalı da kapsam dışına çıkarıldı." dedi.

Tak, yapılan değişiklerin neleri içerdiğinin BESOB'a bağlı odaların başkan ve genel sekreterlerine anlatıldığını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile