Odakir Açiklamasi 'Basin Olmadan Olmaz'

Odakir Açiklamasi 'Basin Olmadan Olmaz'

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi (KESOB) Baskani Seyhi Odakir, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü dolayisiyla yayimladigi mesajinda, “Yaptiklari haberlerle esnaf ve sanatkârlarimizi da unutmayip onlarin sesi olan, fedakâr ve emektar gazetecilerimizin bu özel ve anlamli gününü kutluyorum” dedi.



KESOB Baskani Seyhi Odakir, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Baskan Seyhi Odakir açiklamasinda, basin mensuplarinin kamuoyu olusturmada önemli bir rol oynadigina, demokrasilerin vazgeçilmez bir unsuru olduguna ve halkin sesi olmak noktasinda kamu görevi yürüttüklerine degindi.

“Basin olmadan olmaz"

Vatandas adina kamu görevi yürüten basin mensuplarinin kiymetli bir meslegi icra ettiklerini vurgulayan Baskan Odakir, mesajinda su ifadelere yer verdi: “Basin ya da daha kapsayici ve genel ifadesiyle medya, vatandasin gözü kulagidir. Devletin, kurumlarin faaliyetlerini vatandas adina takip eder ve kamu görevi yürütürler. Çok sesli bir ortamin saglanmasina katki saglarlar, demokrasiye güç katarlar. Bugün basin mensuplari, ister gazete veya dergide, ister televizyonda veya radyoda isterse internet sitelerinde veya dijital mecralarda görevlerini yapsin mecrasi fark etmeksizin basin meslek ilkelerini gözeterek faaliyetlerini yürüttüklerine inaniyoruz. Objektif bir yaklasimla faaliyetlerini yürüten basin mensuplarimizin islerini yaparlarken fedakârca davrandiklarini biliyoruz. Basin olmadan olmaz çünkü sehrimizin, vatandasimizin ve bizlerin sesi olmasi yeri geldiginde yapici elestirilerle uyarmasi noktasinda vazgeçilmezdir. Bu düsüncede fedakâr ve emektar basin mensuplarimizin 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyorum. Yayinlarinda esnaf ve sanatkârlarimizin da sesi olduklari için ayrica tesekkür ediyorum. Görevlerini yaparlarken vefat eden basin mensuplarina Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olup meslegini sürdüren basin mensuplarimiza saglikli ve basarili bir ömür geçirmelerini temenni ediyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile