Odalar Arası İştişare Toplantısı

Odalar Arası İştişare Toplantısı

Kayseri Ticaret Odası, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen istişare toplantısında tecrübe ve birikimlerini paylaştı.


Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen istişare ve bilgi alışverişi konulu toplantıya, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Vali Yardımcısı ve Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, KTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ferhat Akmermer, Celal Hasnalçacı, Yönetim Kurulu üyeleri Uğur Payza, Ersan Özbek, Nedim Olgunharputlu, Serkan Topsakal ile KTO Meclis üyeleri, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, Meclis Başkanı İbrahim İletmiş ve meclis üyeleri katıldı.

İstişare toplantısı Şanlıurfa’nın coğrafi ve sanayi yapısı ile ilgili slayt gösterisiyle başladı

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, yaptığı açılış konuşmasında, Şanlıurfa’nın yenilenebilir enerji noktasında büyük bir önem taşıdığını belirterek şunları söyledi: “Şanlıurfa coğrafi yapısıyla her konuma müsait bir il. Özellikle Türkiye’de güneş olarak en çok ısının yer aldığı bölge olması nedeniyle güneşten enerji elde etme imkanı sağlamak için çalışma başlattık. Organize sanayimiz yatırımcılarımıza açıktır. Allah kısmet ederse 3.Organize Sanayi kurma çalışmasına gireceğiz.Bu nedenle siz değerli tecrübeli Kayseri Ticaret Odası Başkanımız ve değerli meclis üyelerinin tecrübelerini kazanmak ve bölgemizin gelişme noktasında desteklerinizi beklediğimizi ifade etmek isterim.”
Türkiye’de Odalar arasında 16 bin üyesi ile büyük bir tecrübe birikiminin olduğunun altını çizen Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da sözlerini şöyle sürdürdü: “Kayseri Ticaret Odası olarak kendi bir çalışmamız var ve tecrübelerimiz var, gittiğimiz bütün il toplantılarında bunları yardımcı olma anlamında bunları bahsediyoruz ve yine gittiğimiz toplantılardaki arkadaşlarımızdan tecrübelerini de kazanmaya çalışıyoruz. Bu bakımdan bu tür toplantıların çok önemli olduğu kanaatindeyiz.Bu görüş alışverişinde sadece Ticaret Odaları ve Ticaret Sanayi Odaları arasındaki gelişmeleri sağlamakla kalmayıp, şehirler arasındaki ticaretin akmasına vesile olacaktır diyorum. Ayrıca değişik bölgelerdeki insanlarımızın birbirbiriyle de kaynaşmasını sağlıyoruz. Kayseri Ticaret Odası 16 bin üyeli, 98 meclis üyeli, 40 meslek kompleksine sahip, Türkiye’deki odalar arasında yukarılarda olan bir oda. Dolayısıyla Kayseri Ticaret Odası'nın kendine göre tecrübeleri var bunları da sizlerle paylaşmak onur meselesi olacaktır.”
Kayseri'den gelen Ticaret Odası Başkanlığı meclis üyeleri bu gibi istişare toplantılarının kentlerin ilerlemesi ve bilgi birikiminin önemli olacağını hatırlatarak toplantılardan memnun olduklarını söyledi.

Yaklaşık iki saat süren toplantı sonrası Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ve Kayseri Ticaret Odası meclis üyeleri kendi branşlarında fikir alışverişinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile