Ödemiş Ağzı Sözlüğü'ne Yoğun İlgi

Ödemiş Ağzı Sözlüğü'ne Yoğun İlgi

Doç Dr

Doç Dr. Özgür Savaşçı tarafından hazırlanan 'Ödemiş Ağzı Sözlüğü' adlı eserin tanıtımı Yıldız Kent Müzesi'nde gerçekleştirildi. Yoğun ilginin yaşandığı tanıtım kokteyli ve imza gününde gerçekleştirilen söyleşide Savaşçı'nın Küçükmenderes gazetesi başyazarı Mustafa Erdal'ın İnceçene kitabından okuduğu pasajlar güldürdü.
Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Levent Akbaş, Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, DP İlçe Başkanı Bilal Bahadır, Mustafa Erdal, belediye meclis üyeleri ve vatandaşların katıldığı tanıtımda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Bekir Keskin, soyut kültür varlıklarının korunmasının önemine vurgu yaptı.
Daha sonra sözlük hakkında bilgi veren Doç. Dr. Özgür Savaşçı, "Master babamın teşviği babam Fethi Savaşçı'nın bana verdiği 50 sözcüklük liste ile başladığım sözlük hazırlıklarımın bugün bu noktaya gelmesinden dolayı mutluyuz. Şiveler bir yörenin zenginliğidir, şive konuşmaktan dolayı bir utanç söz konusu olmamalıdır" dedi.

"İNCEÇENE'YE ANAHTAR OLACAK SÖZLÜK"
Mustafa Erdal'ın İnceçene adlı romanından pasajlar okuyan Savaşçı, "Şive ile okuduğum için standart Türkçe ile konuşanlar anlamakta zorlanabilir. Teknolojinin geliştiği, standart Türkçe'nin giderek daha çok kullanılır hale geldiği günümüzde sözlüğümüzün oluşturulması büyük önem taşımaktadır. Aynı zamanda bu sözlük İnceçene'nin anahtarıdır" diyerek sözlüğün hazırlanması sırasında başından geçenleri anlattı. Söyleşinin son bölümünde katılımcıların sorularını yanıtlayan Savaşçı, "Sözlükte eksik olan kelimelerin bize aktarılması çok önemli. Bu nedenle Ödemiş Ağzı Sözlüğü'ne katkıda bulunmak isteyenler bize sözlükte bulunan e-posta adresinden ulaşabilir" dedi. Tanıtım kokteyli Savaşçı'nın sözlükleri imzalamasıyla sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile