Ödemiş Belediye Meclisi Yaz Tatiline Girdi

Ödemiş Belediye Meclisi Yaz Tatiline Girdi

Ödemiş Belediye Meclisi önceki akşam gerçekleştirdiği Temmuz ayı olağan toplantısı ile birlikte tatile çıktı.

Ağustos ayında toplanmayacak olan Belediye Meclisi, birçok maddeyi ilgili komisyonlara sevk etti.
ATAÇ’A TEŞEKKÜR
Toplantıda ilk olarak Belediye Başkanı Bekir Keskin, eski AK Parti’li meclis üyesi işadamı Mahir Ataç’a teşekkür etti. Ataç’ın Ödemiş Belediyesi’nin kamyonlar için Menderes Caddesi üzerinden belirlediği yeni güzergahın Birgi yoluna bağlanması için yol kenarındaki arazisinin bir kısmını kamulaştırma bedeli almadan hibe ettiğini ifade eden Keskin, bu yeni yolun Ödemiş trafiğini rahatlatacağını bu nedenle Ataç’a çok teşekkür ettiklerini söyledi.

Mecliste, Zafer Mahallesi’nde yatılı lise olarak imar planında belirlenmiş alanla ilgili hak sahibinin imara açılması yönündeki talebi görüşüldü. Daha önce de gündeme gelen madde bu kez komisyona havale edilmeden İmar Komisyonu’nun reddedilmesi yönündeki kararının oybirliği ile kabulü ile kayıtlara geçti. Zafer Mahallesi ve İnönü Mahallesi’ndeki ilköğretim okulu ve meslek lisesi imarlı arazilerin birbiriyle yer değiştirmesi konusu da oybirliği ile meclisten geçti.

KENT KONSEYİ’NİN KARARLARI
Kent Konseyi’nin 9. Genel Kurulu’nda aldığı kararlar da toplantıda görüşüldü.

Kent Konseyi’nin karar aldığı LYS’nin Ödemiş’te düzenlenmesi konusunda ÖSYM’ye yazı yazılması ve talepte bulunulması, Afet Kriz Yönetim Merkezi birimlerinin belirlenmesi ve kurulması ile yaşlılar ve emekliler için yaşam merkezi kurulması konuları toplantıda ele alınarak gereken çalışmaların yapılması yönünde karar alındı.

Emmioğlu Mahallesi 605 Ada, 1, 2, 12 ve 32 parsel numaralı taşınmazlar ile Örnekçiftliği 70 ve 71 parsel numaralı taşınmazları kapsayan 1/5000 ölçekli mevzi imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları görüşülerek, oybirliği ile İmar Komisyonu’na sevk edildi.

MİNİBÜSLERDE GÜZERGAH
Ödemiş Belediyesi Denetimli Özel Halk Minibüsleri Şehir İçi Yolcu Taşımacılığı Yönetmeliği’nin büyükşehir sınırlarına dahil olunmadan yeniden ele alınması ile yeni güzergah ve ücret tarifesinin belirlenmesi konuları da Hukuk Komisyonu’na sevk edildi.

Salı Pazarı Kafeterya ile 125.Yıl Kültürpark içerisinde yer alan İskele Kafeteryanın kiraya verilmesi ile ilgili gündem maddesi de Plan-Bütçe Komisyonu’na oybirliği ile sevk edildi.

DEPONİ ALANI İÇİN YETKİ
Türkönü köyü Yelaldı mevkiinde önce inşasına Ödemiş Belediyesi’nce başlanan daha sonra Küçük Menderes Havzası Çevre ve Altyapı Hizmetleri Birliği’ne devredilen modern çöp deponi alanının büyükşehir yasası gereği İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi konusunda Başkan Bekir Keskin’e yetki verilmesi de görüşüldü. Oybirliği ile Başkan Keskin’e yetki verildi.

İÇKİLİ YERLER
Toplantının 9. gündem maddesi olarak 6487 sayılı Kanunun 4.maddesi ile düzenlenen 4250 sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanunu’nda yapılan değişiklikler sonrası Ödemiş’in içkili yerler krokisinin yeniden ele alınması görüşüldü.

Yeni yasa ile birlikte içkili yerlerin cami, okul, dershane, kurs binası gibi yerlerin 100 metre çapında açılamadığını hatırlatan Başkan Bekir Keskin, bu nedenle Ödemiş’in içkili yerler krokisinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Ayrıca sadece ilgili komisyonların değil, konuyla ilgili meslek odalarının da görüşünün alınacağını belirtti.

AK Parti’li meclis üyelerinden Hayrettin Özbudak ise krokinin yeniden belirlenmesine şu an gerek olmadığını savunarak, şu anki içkili yerler krokisi yetersiz hale geldiğinde görüşülmesini istedi. Bu madde de oy çokluğu ile kabul edilerek ilgili komisyonlara sevk edildi.

YENİ CADDE İSİMLERİ
Toplantıda son olarak Üç Eylül, Türkmen, Zafer ve Umurbey mahallelerinde yeni oluşan cadde, sokak ve ara yollara isim verilmesi konusu görüşüldü. Bu konuda devam eden çalışmalara ek süre tanınması yönünde karar alındı.

ESKİ CHP’Lİ, YENİ AKP’Lİ
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan Başkan Bekir Keskin, Ödemiş Belediye Meclisi’nin 1970’li yıllardaki toplantı tutanaklarına ait dosyayı göstererek o dönemin CHP’li meclis üyesi şimdinin ise AK Parti’li meclis üyesi Hasan Uruktan’ın meclis tutanaklarına geçen söylem ve önerilerinden bahsetti. Mecliste renkli diyaloglar yaşanırken, kahkahalar yükseldi.

TAŞERON İŞÇİLER
Daha sonra söz alan AK Parti’li üyelerden Hayrettin Özbudak, belediyedeki taşerona bağlı çalışan işçilerin aylardır doğru düzgün maaş alamadığını belirterek, bununla ilgili sıkıntının neden kaynaklandığını sordu. Başkan Bekir Keskin belediye olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ancak sıkıntının taşeron firmalardan kaynaklandığını belirtti.

Keskin, taşeron firmalarla sözleşme iptal etmeleri halinde çok sayıda insanın işsiz kalması nedeniyle farklı çözümler aradıklarını sözlerine ekledi.

Toplantı dilek ve temenniler bölümüyle sona erdi. Ağustos ayında toplanmayacak olan Ödemiş Belediye Meclisi bir sonraki toplantısının olağanüstü bir toplantı düzenlenmezse, 2 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile