Eski adı ' Sanat Okulu ' olan Ödemiş Endüstri Meslek Lisesi ' nden 1980 yılında mezun olan yaklaşık 100 kişi , otuz yıl aradan sonra okulun yemekhanesinde biraya geldi . 12 Eylül 1980 yılında yapılan askeri darbe yıllarında sokağa çıkmanın bile sıkıntılı olduğu günlerin ardından başarılı bir eğitim hayatı ile birlikte okullarını tamamlayarak bugün çeşitli sektörlerde hizmet veren o dönemin gençleri 30 yıl aradan sonra okulda düzenlenen kaynaşma yemeğinde bir araya geldiler .
Ağaç işleri bölümünden mezun Mustafa Uygun ' un , Okul Müdürü Zekeriya Aydoğdu ile birlikte isim listelerini tespit ederek , metal , torna tesviye , ağaç işleri , motor ve elektrik bölümlerinden mezun olan öğrenciler düzenlenen kaynaşma gününde bir araya geldiler . Okulun yemekhanesinde düzenlenen etkinliğe Ödemiş Belediye Başkanvekili Melis Karhan , Okulun eski mezunlarından eski belediye başkanlarından iş adamı Hüseyin Son , Okul Müdürü Zekeriya Aydoğdu , Müdür yardımcısı Avni Yavuz Eraltuğ , Atölye şefi Turgay Binici , Emekli öğretmenlerden Ahmet Erdoğan , Emine Appak , Sırrı Seven , Durmuş Atik ve 1980 döneminin mezunları bir araya geldi . Uzun süre birbirlerini göremeyen eski arkadaşlar birbirlerine sarılarak hasret giderdiler . Okul anılarının tazelendiği etkinlikte , atölyeler gezildi . Ardından okulun yemekhanesinde bir araya gelen mezunlar eski günlerdeki gibi birlikte yemek keyfi yaşadılar . Okulun hababam sınıfının öncüsü olan Torna tesviye bölümü öğrencileri bundan 30 yıl önce yaptıkları yaramazlıkları anlatmadan geçmediler . Yemekte bir konuşma yapan Okul Müdürü Zekeriya Aydoğdu , " Bundan 11 yıl önce göreve başladığım Endüstri Meslek Lisesinde , eski mezunların bir araya gelerek anılarını tazelemeleri kadar güzel bir olay yok . Sizler Bu okulda hangi zor şartlarda eğitim aldığınızı biliyorsunuz . Sizlerden okulunuza sahip çıkmanızı istiyorum . Her gün 200 öğrenciye yemek çıkartıyoruz . Okulumuz 1980 yılında nasıl gözde bir okul ise aynı özelliklerini korumakta " dedi .
Okulun emekli matematik öğretmenlerinden Ahmet Erdoğan da yaptı konuşmada şunları söyledi , " Bende her öğrencimizin ayrı bir hatırası var . Matematik dersinin yanında turizm dersine de giriyordum . Bununla ilgili bir hatıramı anlatmadan geçemeyeceğim . Turizm dersinden imtihan yaptım . " Turizm nedir? Turizm çeşitlerini yazınız " dedim . Bir öğrencimin imtihan kağıdında yazdığı cevaplar hala gün ışığı gibi hatıramda . Bu unutamadığım anılarımdan bir tanesidir . Öğrencim , bu soruya ' Turist taşıyan şirkettir ' şeklinde yanıtlamış . Turizm çeşitlerine de , Varan turizm , Aran turizm , Ödemiş turizm gibi çeşitlerinde de otobüs şirketlerini , turizm çeşitliliği olarak yazmış . Ben sizlerin de bildiği üzere , derslerimde avcılık üzerine fıkralar da anlatırdım . Bir matematik sorusu yazdım . Örnek olması açısından , Örnek yerine Ördek yazdım . Burada bir yanlışlık var nerede diye sordum . Kimse fark etmedi , Bak gördünüz mü sizi avladım , örnek yerine ördek yazdığım halde fark etmediniz dedim . İşte bunlar öğrencilik ve öğretmenlik yıllarının en güzel anıları . Sevgili öğrenciler ola ki her insan ölümü tadacaktır . Ahmet Hocanın vefatını duyduğunuzda huzuruma bekliyorum " Belediye Başkan vekili Melis Karhan da " Bende Kız meslek lisesi mezunuyum . Meslek liseleri gerçekten başarılı okullar . Bizim dönemimizde burada 1 tane kız öğrenci vardı . Bugün bu okulda 72 kız öğrenci okumakta . Meslek liselerine ilgi her dönemde fazla olmuştur . Bu okullardan mezun olanlar hiçbir zaman işsiz kalmamıştır " dedi .
Okulun 1958-59 mezunlarından eski Belediye Başkanı ve İş adamı Hüseyin Son da yaptığı konuşmada " Bugün sizlerin 30 yıl aradan sonra bir araya gelerek hasret gidermeniz , duyguların en yücesi ve güzeli . Bu okullarda eskiden askeri disiplin vardı . Bir üst sınıf öğrencisi bir şey söylediğinde bırakın ona cevap vermeyi , sözünü yerine getirmek durumunda idiniz . Sanat okulları ülke ekonomisine büyük hizmetler vermiştir . Okullarımızda teknolojik alt yapı bugün değiştirilmeli . Günümüzde artık makineler bilgisayar sistemli . Bu nedenle alt yapıların değişmesi için gerekli çalışmanın yapılması için gerekirse , bakanlığa bile gidelim . Öğrencilerimiz ileri teknoloji ile tanışmalı . Sabah okula , öğleden sonra da işyerlerinde yeni teknolojilere göre pratik eğitim alırsa başarı daha da artar " dedi . Okul müdürü Aydoğan tekrar söz alarak , " Mesleki eğitim pahalı bir eğitim . Sanayici ve iş adamları da destek olmalı . Biz de Ödemişli sanayiciler olarak okula bir tane tam donanımlı makinelerden kazandırmalıyız . Sanayici ve iş adamları okullara destek olmalı " dedi . Okulun Torna tesviye bölümünden mezun olan sınıfının hem en haşarı ve en başarılı öğrencilerinden Hababam sınıfı üyesi Hikmet Saydam ise " Türkiye ' de gençler belirli kuşaklardan geçtiler . Bu kuşaklarda öğrenim gören gençler bugün Türkiye ' de söz sahibi olmuş insanlar . 68 kuşağı ve 1980 kuşağını herkes biliyor . O yılların en zorlu günlerinde bile , eğitimlerini aksatmadan , dürüstlüğü , doğruluğu , başarıyı öğretmenlerinden öğrendiler . Bu öğretmenlerin içinde Köy enstitülerinin yetiştirdiği öğretmenlerin hayata hazırladığı gençler işte bugün ülkenin çeşitli alanlarında görevlerini başarı ile sürdüren emekçi insanlar . Bize görev aşkını bu öğretmenlerimiz öğretmiş ki , bizlerde bu öğretmenlerimizin memleket sevdasını bugün hala yaşamaktayız ve yaşatmaktayız " dedi . Organiasyonu düzenleyen Mustafa Uygun da " 30 yıl sonra düzenlediğimiz organizasyona gelerek bize destek verdiğiniz için teşekkür ederim " dedi .
Ödemiş Endüstri Meslek Lisesi'nin Mezunları Buluştu
Eski adı 'Sanat Okulu' olan Ödemiş Endüstri Meslek Lisesi'nden 1980 yılında mezun olan yaklaşık 100 kişi, otuz yıl aradan sonra okulun yemekhanesinde biraya geldi