Ödemiş Osb'nin Alt Yapısına 2 Milyon Tl

Ödemiş Osb'nin Alt Yapısına 2 Milyon Tl

Ağırlıklı olarak gıda, tarım ve hayvancılık sektöründen 60 sanayi tesisinin kurulmasının planlandığı Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) yatırımcı ile buluşturmak üzere geçtiğimiz aylarda oluşturulan yeni yönetim, ilk etapta alt yapı için 2 milyon TL kaynak sağlanması ve 15 parselin yatırıma açılması yönünde girişim başlattı.


Yaklaşık 20 yıldır Ödemiş ve çevresinde istihdam umudu olan 600 dönüm büyüklüğündeki Ödemiş sanayi bölgesinin biran önce yatırıma hazır hale getirilebilmesi amacıyla OSB yönetim kurulu toplantı düzenledi.

Ödemiş Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıya, Kaymakam Abdullah Dölek, Ödemiş OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Başkanı Mahmut Badem, OSB üst kurul üyesi Abdil Çalar, Ödemiş Belediyesi Etüt Proje Sorumlusu Sema Özgen, Ödemiş Belediyesi İnşaat Mühendisi Mehmet Er, Ödemişli iş adamları, ilçede bulunan bazı banka müdürleri, sanayici ve iş adamları katıldı.

Ödemiş OSB’nin son durumu hakkında üst kurulu üyesi Abdil Çalar bilgiler verdi. Çalar; “Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi 1993 yılında oluşturulmuş ancak o tarihten bugüne herhangi bir gelişme kaydedilmemiş. Yeni oluşturulan yönetimle birlikte Ödemiş Belediyesi’nde OSB için bir ofis oluşturuldu. Şuan elimizde bir okul var ama öğrenci yok. Bizim buradaki amacımız okulumuza öğrenci bulmaktır. Bölgemiz brüt olarak 953 bin metrekaredir. Kamulaştırması bitirilmiş, imar ve parselleme işlemleri hazırlanmış bir alandır. Burada ilk etapta elektrik, temiz su, pis su, yağmurlama gibi alt yapı işlemlerini yapmaktır. Bölgede inşaat, gıda, tekstil, tarım ürünleri ve plastik sanayi yatırımları yapılabilir” dedi.

“1993’TEN BERİ İNEKLER OTLADI”
Ödemiş OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş OSB’nin belli bir bölümünün alt yapısı için İzmir Kalkınma Ajansı'na (İZKA) sunacakları proje doğrultusunda 1,5 milyon TL hibe destek alacaklarını belirtti.

Badem; “20 yılın ardından ineklerin otlatıldığı Ödemiş OSB'yi, elimizdeki imkanlarla Kaymakam'ımızın öncülüğünde hızlı zaman içerisinde hareketlendirmeye çalışıyoruz. Yıllardır oluşan ‘Ödemiş OSB olmaz’ olgusunu ve oluşan güvensizliği hep birlikte yıkmamız gerekiyor. Bir bölümünün alt yapısı için İZKA’ya vereceğimiz proje karşılığında 1.5 milyon TL hibe, sizlerin arasında da 500 bin TL’yi pay ve projeye ortak ederek toplam 2 milyon TL ile alt yapıyı kuracağız. Bu doğrultuda ilk etapta 15 parseli hayat geçireceğiz. Çaylı’dan bölgeye enerji getirmenin yanında alanda bin 500 metreküp kapasiteli su deposu gerekmektedir. Ödemiş’te ticaret erbabımız ve sanayicimiz ile bu bölgeyi ilk etapta hep birlikte ayağa kaldıracağız.” diye konuştu

“BAŞBAKANIMIZ VE BAKANIMIZ İLE GÖRÜŞTÜM”
Geçtiğimiz Cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Nihat Zeybekçi ile İzmir’de görüşme yaptığını aktaran Badem, "Bölgesel teşvik programından yaralanabiliriz. Bu aşamada güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor. Sizlerle bu işin altından kalkacağız. Elimizde güçlü bir imkan var o imkanı değerlendirmemiz gerekiyor. Diğer etapların alt yapısı için 8-9 milyon TL bakanlığımızdan destek almayı hedefliyoruz." dedi

Kaymakam Abdullah Dölek de, Ödemiş’in azminin Ödemiş’i kurtaracağını söyleyerek sanayici ve iş adamlarının taleplerine yapmaya çalıştıklarını söyledi.

OSB'nin Ödemiş için büyük önem arz ettiğini belirten Kaymakam Dölek, katılımcılara şöyle hitap etti: "Bugün buraya sizlerden para istemeye, sizlere parselleri satmaya gelmedik. Bugün buraya Ödemiş OSB konusunda hangi aşamada olduğumuzu, neler olacağını, neler yapıldığını sizlerle paylaşmak, sizlerin fikirlerini, düşüncelerini almak, karşılıklı bilgi alışverişi yapmak ve geleceğe dönük sizleri buralara kazandırmak için buraya geldik. Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'ni Ödemişlinin kendi azmi kurtaracaktır. Bölgede Bayındır, Ödemiş, Kiraz, bölünmüş yol yapıldığında, bölge cezaevi devreye girdiğinde, Kiraz’a demir yolu ulaştığında, OSB’nin değerinin nerelere çıkacağını tahmin etmemiz gerekiyor.”
“BUGÜN BURAYI KURTARMAK İÇİN İLK ETAPTA 15 BABAYİĞİT GEREKİYOR”
Kaymakam Dölek, sözlerşne şöyle devam etti: “Bugün burayı kurtarmak, canlandırmak, hayata geçirmek için 50-55 yatırımcı gerekiyor. İlk etapta ise 15 babayiğite ön satış yapmak istiyoruz. 2 milyon TL’lik bir kaynakla ilk etapta yapılması gereken alanda alt yapı çalışmaları olacak. Ankara ile görüşmelerim sonucu müsteşarlıktan olumlu tepkiler aldım. Organize sanayimizin tamamının alt yapısı için diğer etapta 8-9 milyon TL bir kaynak peşinde çaba sarf edeceğiz. İnanıyorum sizler de Ödemiş OSB için elinizi uzatacak, bu bölgeyi hep birlikte ayağa kaldıracağız."
İŞ ADAMLARININ ORTAK SÖYLEMİ: “DEVLETTEN” DESTEK”
Yöneticilerin konuşmasının ardından sanayici ve ticaret erbabı katılımcılar da düşüncelerini paylaştı. İş adamı Akın Tatlı, şirket ortakları ile konuyu görüşüp Ödemiş OSB’den yer satın almayı istediğini, devletten ve siyasilerden Ödemiş OSB için teşvik programları olması gerektiğini ifade etti.

İş adamı Hasan Doğan da, “Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nin hemen yanında çiftliğim bulunuyor. Bu çiftlik benim ikinci ya da üçüncü çocuğum gibi. OSB’de inşaat aşamasında çiftliğimden su ihtiyacını karşılarım. Ödemiş OSB için her konuda özveride bulunmaya da buradan söz veriyorum” dedi.

Diğer katılımcıların da düşüncelerini ifade etmesi üzerine ortak söylemleri, 'devlet desteği' oldu.
Toplantının sonunda Kaymakam Abdullah Dölek, buna benzer toplantının gelişmeler doğrultusunda önümüzdeki günlerde tekrar yapılacağını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile