Ödemiş Sosyal Yardımlaşma Merkezi Törenle Açıldı

Ödemiş Sosyal Yardımlaşma Merkezi Törenle Açıldı

Ödemiş Belediyesi, sanayi sitesindeki TARİŞ'e ait yaklaşık 1000 metrekarelik depoyu kiralayarak Sosyal Yardımlaşma Merkezi haline getirdi.

Dev yardımlaşma merkezinin açılışı için düzenlenen törene Belediye Başkanı Bekir Keskin, Belediye Başkan Yardımcıları İrfan Akça ve Şevket Akgün, daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, il genel daimi encümen üyesi Erol Soyuer, Ödemiş Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Yılmaz Şayan, Ödemiş Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ayfer Karadakovan, CHP'li bazı ilçe yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
Belediye Başkanı Bekir Keskin açılışta yaptığı konuşmada, "Sosyal Yardımlaşma Merkezimizde sanki bir mağazaymış gibi tekstil, ev tekstili, gıda, mutfak eşyası, beyaz eşya, mobilya, oyuncak, elektronik, medikal destek eşyaları gibi birçok malzeme için reyonlar oluşturduk. Evlerinizde ve iş yerlerinizde kullanmadığınız yenisini alınca koyacak yer bulamadığınız, kullanılabilir durumdaki her türlü eşyanızı merkezimize ulaştırdığınızda her eşyanın kaydı yapılarak, temizliği, ütüsü, onarımı, bakımı gerçekleştirildikten sonra reyonlara konulacak" dedi.
"ÖDE KART DAĞITIMINA BAŞLADIK"
Sosyal yardımlaşma merkezini tamamen muhtarların ve yardım amaçlı sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile yürüyecek şekilde organize ettiklerini kaydeden Keskin daha sonra şunları söyledi:
"İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için uzun süredir bilgi bankası oluşturuyorduk. Bu vatandaşlarımıza, muhtarlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarındaki gönüllülerin yapacağı 'gönül alma' ziyaretleri ile tespit edilen ihtiyaçlar, merkezimizde biriken sizlerin bağışlarıyla karşılanarak gerçek ihtiyaç sahiplerinin evlerine bizzat teslim edeceğiz.
Belediyemiz ayrıca gündeminde çok az kişinin bildiği, ihtiyaç sahibi kişilerin oturduğu, çoğu eski ev olan hanelerin bakım ve onarım işlerinin yapılması da geliyor. Bu nedenle yine kapı, pencere ve çatı malzemeleri gibi ihtiyaç olmayan malzemelerin ilgili yerlerden alınarak ihtiyaç sahibi kişilerin evlerinde kullanılmak üzere değerlendirilecektir.
Öte yandan daha önce seçimlerde söz verdiğimiz 'Öde Kart' projesini de hayata geçiriyoruz. Bu kartlar ile 2 bin ihtiyaç sahibi vatandaşımız bizim belirlediğimiz gıda ihtiyacı değil de kendilerinin ihtiyacı olan gıdaları, anlaşma yapacağımız bakkal ve marketlerden giderek 40 TL'ye kadar alışveriş yapabilecekler."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile