Ödemiş'te Kasap ve Tavuk Eti Satıcıları Uyarıldı

Ödemiş'te Kasap ve Tavuk Eti Satıcıları Uyarıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Ödemiş İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, Bilumum Gıda Maddeleriyle Uğraşanlar Odası’nda tavuk satışı yapan işletme sahipleri ve kasaplarla buluştu.

Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleriyle Uğraşanlar Odası Başkanı Sami Görgen’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, açıkta tavuk satışının yasak olduğu bir kez daha vurgulandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Altıntaş, özellikle tavuk ürünlerinin etiketsiz, dökme, açıkta olarak satışının yasak olduğunu belirterek, ekiplerin sürekli olarak yaptıkları denetimlere ek olarak vatandaşların da konuyla ilgili hassas olmalarını istedi. Altıntaş, “Üzerinde üretim yeri, Son kullanma tarihi ve parti seri no'su bulunmayan, yani etiketsiz, dökme, açıkta tavuk ürünü satışı yasaktır. Bu ürünlerin ambalajlı ve etiketli olması gerekiyor. Bu ürünler aynı zamanda soğuk dolapta muhafaza edilerek satılmalıdır. Etiketi olmayan ya da etiketinde yeterli bilgileri bulundurmayan tavuk et ve et ürünleri onaysız ürün kapsamında olup 10 bin 770 TL idari para cezası gerektiriyor” diye konuştu.

Tavuk ürünü satan firmaların ve tüketicilerin bu konuda dikkatli olması gerektiğini sözlerine ekleyen Altıntaş, şöyle devam etti: “Gerek tavuk eti satan esnafımızın, gerekse tavuk eti satın alan tüketicilerimizin ne olduğu belli olmayan ve risk taşıyan, açıkta satılan kanatlı çiğ et ürünlerini almamaları, bu şekilde satış yapmakta ısrar eden satıcıları da Bakanlığımızın gıda şikayet hattı olan Alo 174'e bildirmeleri gerekiyor.” Kasaplara da sucuk imalatı yapmak isteyenler için gerekli başvuru işlemlerinin anlatıldığı toplantıda, Oda Başkanı Görgen ise, “Esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın bu konularda duyarlı olmasını istiyoruz. Aksi taktirde bu konunun ağır yaptırımları var. İnsan sağlığı her şeyin üstünde önem taşıyor” dedi.

Görgen, hayvancılığın yoğun bir şekilde yapıldığı Ödemiş’e büyük bir sucuk imalathanesinin yapılmasının yararlı olacağını da kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile