Ödemiş’te Pazar Bereketi

Ödemiş’te Pazar Bereketi

Ödemiş’te Cumartesi, Perşembe ve Salı günleri üç ayrı yerde kurulan pazarlarda pazarcılık yapan Ödemişli esnaflar son dönemde Salı Pazarı’nın daha hareketli olduğunu belirttiler.

Türkiye’nin en büyük açık hava alışveriş merkezlerinden biri olarak nitelenen ve 1 kilometrelik bir uzunlukta pazara sahip Ödemiş’in Cumartesi Pazarı’nda son haftalarda yaz ve kış ürünlerinin yan yana durması ile rengini daha da artırırken, fiyatlar da hem alanı hem satanı sevindiriyor.

Hem Cumartesi hem de Salı Pazarında da pazarcılık yapan bazı esnaflar ise Salı Pazarı’nın son aylarda daha hareketli hale geldiğine dikkati çekiyorlar. Pazarcı esnaflardan Mehmet Şahan, “Salı Semt Pazarı, cumartesi günkü ana pazardan daha da hareketli ve bereketli. Ödemiş’in nüfusunun bir çoğunluğu burada bulunuyor bununda etkisi var ancak Salı Pazarında daha iyi para kazanıyoruz. Şuan itibari ile de turşuluk mevsiminin, balık mevsiminin açılması aynı zaman da mantar gibi ürünlerinde tezgahlara gelmesinden dolayı pazarımız iyice hareketli. Öte yandan yaklaşan kurban bayramının da etkisi ile bu haftalarda daha güzel pazarlar olacağına inanıyoruz” dedi.

Pazara alışverişe gelen vatandaş Mesut Yılmaz da Salı Pazarı’nın Ödemiş’te önemli bir alışveriş alışkanlığı kazandırdığını dile getirerek, “Cumartesi pazarında da alış veriş yapıyorum. Ancak Salı pazarında bir çekicilik var. Bu çekicilik bana göre şöyle Salı Pazarında ürünler sebzeler meyveler çok taze. Bu yüzden Salı Pazarı hareketli ve bereketli” dedi.

Dün de büyük hareketliliğin yaşandığı Salı Pazarı’nda mantar kilo fiyatı 4 TL’den, sardalye kilo fiyatı 5 TL’den, turşuluk salatalık ise kilo fiyatı 1,5 ila 2TL’den alıcı buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile