Ödemiş’te Salça Zamanı

Ödemiş’te Salça Zamanı

Ödemiş’te salça mevsiminin gelmesiyle birlikte sokaklarda dolaşarak özel makineyle domates ve biber sıkan Doğan Yiğit’in de işleri açıldı.

Ev hanımlarının büyük vaktini alan domates ve biber sıkma işine pratik çözüm getiren makinesi ile büyük ilgi gören Yiğit, 100 kilogram domates veya biberi 10 TL karşılığında sıkarak salça haline getiriyor.

Domates ve biberin yanı sıra üzüm, çekirdeksiz kayısı, elma, armut gibi meyvelerin sıkılmasında da kullanılan makine tarhana hazırlanmasına da yardımcı oluyor. Motosikletine bağladığı römorkla bu çok amaçlı makineyi Ödemişli ev hanımlarının ayağına kadar götüren Yiğit, makinenin temizliğini her sıkımdan sonra gerçekleştirdiğini belirtti.

Salça mevsiminde durmadan çalıştıklarını kaydeden Yiğit, "Bu zamana kadar ev hanımları salçayı elde sıkarak hazırlıyordu. Bu hem yorucu hem de vakit kaybettirici bir işlemdi. Özel olarak hazırlanan bu makine ile hem yorulmadan hem de vakit kaybetmeden domates ve biberler sıkılıyor. Her sıkmadan sonra makinemizi temizleyerek salçalarda oluşabilecek olumsuzlukların da önüne geçiyoruz. Vatandaşlarımızdan büyük ilgi var. Arayıp randevu alanlar da oluyor” diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile