Ödemis'te Yunus Emre'yi Anma Programi Düzenlendi

Ödemis'te "2021 Yunus Emre Yili" etkinlikleri kapsaminda "Yunus Emre'yi Anma ve Türk Dili" programi düzenlendi.

Ödemis Ilçe Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde ilçedeki Imam Hatip Okullari ögrencilerinin hazirladigi etkinlik, Belediye Kültür Merkezi'nde gerçeklesti.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayan programda Aydinoglu Mehmet Bey Anadolu Imam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Erkut, Türk dili ve kültürünün en önemli sahsiyetlerinden olan Yunus Emre'nin vefatinin 700. yili dolayisiyla 2021 yilinin "Yunus Emre ve Türkçe Yili" olarak ilan edildigini hatirlatti.

Erkut, "Yunus Emre 13. yüzyilda, Anadolu sahasinda, Oguz Türklerinin konusup yazdigi yazi dilinin en mühim temsilcisidir. Yunus Emre divaninda Hazreti Peygamberin davranis ve düsüncelerinden akseden tasavvufi ahlaki, insanin iç mücadelesinin kendini bilme ve bulma gayreti Anadolu Selçuklu Türklerinin sosyal hayatindan aldigi unsurlarla anlatilir. Yunus anlasilir bir Türkçeyle söylemis hem aruzu hem de heceyi kullanmistir." diye konustu.

Programda Kur'an-i Kerim tilaveti, siirler, Yunus Emre'den sözler, ilahiler okundu, Meddah Yusuf Duru gösteri düzenledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile