Ödemişliler Mahalle Evi'ne Kütüphane De İstiyor

Ödemişliler Mahalle Evi'ne Kütüphane De İstiyor

Ödemiş’in Üç Eylül Mahallesi’nde belediye tarafından yaptırılıp Ödemiş Müftülüğü’ne tahsis edilen Mahalle Evi’ndeki sessizlik çevre sakinlerinin tepkisini topluyor.

Geçtiğimiz aylardaki Kuran Kursu çalışmaları dışında kullanılmayan Mahalle Evi’nin tabelasını gösteren mahalle sakinleri, “Buraya çocuklar ve yetişkinler için kütüphane kurulacağı söyleniyordu, bir yıldır hiçbir hareket yok” dediler.
Mahalle sakinlerinden Ali Kırbıyık, “Mahallemize yapılan yatırımların takipçisiyiz. Belediye çok amaçlı tesis yapacak denildiğinde sevinmiştik. Bu binanın müftülüğe devredildiğini buraya kütüphane kurulacağını duyunca sevincimiz ikiye katlanmıştı. Ancak geçen bir yılda hiçbir şey yapılmadı. Evin salonları bomboş kaldı. İçeride 20 kadar sandalye, birkaç kırık bilgisayar masası kaldı.

Müftü bey buranın kütüphane olarak kullanılacağını, bilgisayarların kurulacağını söylemişti. Bu tesis mahallemizin Kantarcı Mevkii adına özellikle çocuklarımız için çok yararlı olacaktı. Ama bu tesisten yeterince yararlanılamadığını düşünüyoruz” dedi.

Binanın bir an evvel işlev kazanması gerektiğini de belirten Kırbıyık, “Kuran Kursu çalışmalarımız zaten camide de yapılmaktaydı. Burada Kuran Kursu çalışmaları dışında bir şey yapılmadı. Mahallemizin bu tesisin aktif şekilde kullanılmasına ihtiyacı var. Müftülük burayı neden devraldıysa onun için kullanmalı. Gereken çalışmalar yapılmalı. Salı Pazarı Hamdibey Camisi’ndeki kütüphane çok güzel olmuş. Bizim burada bir yıl geçti hala bir şey yok. Yetkililerden ilgi bekliyoruz. Müftülük buraya bir şey yapmayacaksa belediye yapsın” diye konuştu

Mahalle Evi’nin karşısında ikamet eden Sait Akın, “Mahalle Evi’nin bahçesindeki çiçekleri bile biz suluyoruz. Bakım yok, tesis boş durumda. Kuran Kursu dışında hiçbir şey yapılmadı. Sadece onun dersliği kurulmuş durumda. Tesis olarak tam köşede oluşu çok güzel ama içinde bir faaliyet olmayacaksa ölü yatırıma dönüşecek. Tabelasında ‘Mutlu Aile Çocuk Evi’ yazıyor ama içeride birkaç sandalyeden başka bir şey yok. Mahallelimiz için bu tesisin değerlendirilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu

Üç Eylül Mahallesi Muhtarı Bekir Uşaklı da, mahalleye yapılan bir yatırımın kaderine terk edilmesine seyirci kalamayacaklarını belirterek, Ödemiş Müftülüğü’nden Mahalle Evi‘ni okul dönemine yaklaşırken aktif hale getirmesini beklediklerini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile