Ödüllü Çanakkale Maket Yarışması Yoğun İlgi Gördü

Ödüllü Çanakkale Maket Yarışması Yoğun İlgi Gördü

Tokat’ın Turhal Özel Yıldırım Koleji'nin ilçe genelinde ilköğretim okulları arasında düzenlediği ‘Çanakkale Savaşları ve Zaferi Maket Yarışması’ sonuçlandı.

60 civarında maketin katıldığı Çanakkale sergisi, Abdullah Gül parkında sergilendi. Birçok Çanakkale maket ve fotoğraflarının yer aldığı serginin 2 gün halka açık olacağı belirtildi. Açılışa Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü, Belediye Başkanı vekili Fikret Koç, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Oğuzhan Erdoğmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aymak, İlçe Emniyet Müdürü Salih Turalı, AK Parti İlçe Başkanı Orhan Koç, okul müdürleri, daire amirleri, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda davetli katıldı.

Turhal Özel Yıldırım Koleji Müdürü Nahit Ören, programda öğrencilerin hazırlamış olduğu Çanakkale sergisi hakkında protokol üyelerine bilgi verdi. Amaçlarının öğrencilere tarih bilinci ve sevgisini aşılamak olduğunu ifade eden Müdür Nahit Ören, yapılan maketlerle öğrencilerin hem eğlendiğini hem de öğrendiğini kaydetti.

Çanakkale maket yarışmasını geleneksel hale getirdiklerini belirten Ören, "Çocuklarımıza milli mücadele ruhunu daha iyi kavratmak, yaparak eğitim öğretim ortamı sunmak amacıyla böyle bir yarışma düzenledik. Yarışmaya katılan öğrenciler hem araştırarak öğrendi hem de eğlendi. Ben şimdiden yarışmada derce alan öğrencileri kutluyor, yarışmaya iştirak eden tüm öğrencilerin de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kaymakam Mehmet Ünlü, Çanakkale’de yaşananların öğrenciler tarafından maketlere çok iyi yansıtıldığını söyledi.

Bu yarışma sayesinde öğrencilerin Çanakkale ruhunu araştırıp öğrendiğini dile getiren Kaymakam Ünlü, çalışmalarda emeği geçen öğrenci, öğretmen ve velileri kutladı. Ünlü, "Tarihimizi araştırmak, tekrardan hatırlamak, bu heyecanı duymak çok güzel bir şey. Yapılan maketlerle çocuklarımız Çanakkale savaşını maket çalışmasıyla daha iyi öğrenmeleri sağlanmıştır. Bu yarışmayı düzenleyen Yıldırım Koleji’ne ve herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aymak, öğrencilerin yaptığı maketlerden çok etkilendiğini, Çanakkale’de verilen mücadeleyi çok iyi yansıtan öğrencileri tebrik ederek başarı diledi. Kolej yetkilileri, daha sonra yapacakları bir program ile yarışmada birinci olan öğrenciye tablet bilgisayar, ikinciye dijital fotoğraf makinesi ve üçüncüye de MP4 player hediye edeceklerini söyledi.

Program, davetlilere üzüm hoşafı ve kepek ekmeği ikramı ile son buldu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile