Odunpazarı Şerbet Evi Açıldı

Eskişehir'de Odunpazarı Şerbet Evi törenle açıldı.

İşletmeciliği Av. Zafer Uğur ve eşi Hamdiye Uğur tarafından yapılan Odunpazarı Şerbet Evi, Paşa Mahallesi Işıklar Sokak'ta hizmet vermeye başladı.

Açılış törenine AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Büyük Birlik Partisi (BBP) Eskişehir İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan, işletme sahipleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan işletme sahibi Av. Zafer Uğur, amaçlarının geleneksel şerbet tadını yaşatmak ve gazlı içeceklere karşı alternatif üretmek olduğunu ifade etti.

Uğur,"Kaybolmaya yüz tutmuş şerbet kültürümüzü yeniden yaşatmayı hedefliyoruz. Gazlı içecekler sağlığımızı tehdit ettiği kadar kültürümüzü de tehdit ediyor. Biz girişimcilik eğitimi alan eşimle birlikte yıllarca kendi evimizde yaptığımız tatları daha geniş kitlelere ulaştırmak; kültürümüzü, tarihimizi yeniden yaşatabilmek için bu işletmeyi açmaya karar verdik. Gazlı içeceklerin tek alternatifi şerbettir diyoruz. Katkılarından ve desteklerinden dolayı Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'ya teşekkür ediyorum" dedi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'da, Odunpazarı Şerbet Evi'nin önemine dikkat çekerek "Tarihi bölgede kafeler, butik oteller, restoranlar vardı. Ama tarihi bir bölgede eksik kalan yanlardan biride kültürümüzün, tarihimizin bize miras bıraktığı şerbet geleneğiydi. Zafer bey avukatlığının yanına eşinin de desteği alarak böyle güzel bir olaya ön ayak oldu. Odunpazarı Bölgesi Odunpazarı Şerbet Evi'yle daha da güzelleşti" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Odunpazarı Şerbet Evi, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Büyük Birlik Partisi (BBP) Eskişehir İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan, işletme sahipleri tarafından hizmete açıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile