Of'ta cami açılışı ve icazet heyecanı birarada yaşandı

Trabzon'un Of ilçesi Sıraağaç (Çalek) Köyünde düzenlenen törende Kur'an Kursundan eğitimlerini tamamlayan 8 kız öğrencinin icazet heyecanıyla, 2000 ki

Trabzon'un Of ilçesi Sıraağaç (Çalek) Köyünde düzenlenen törende Kur'an Kursundan eğitimlerini tamamlayan 8 kız öğrencinin icazet heyecanıyla, 2000 kişilik Merkez Yeni Caminin açılış heyecanı aynı anda yaşandı.

Açılışı yapılan Sırağaç köyü Merkez Yeni Camiinde Kuran Kursu öğrencileri tarafından okunan hatimle başlayan icazet ve açılış merasimi İmam Hatiplerin okuduğu aşr-ı şeriflerle devam etti. Of Vaizi Hüseyin Güven'in açılış konuşmasını yaptığı programda Emekli İmam Hatiplerden Ali Bektaş ve Süleyman Güven tarafından cemaate vaaz verildi. Kurs öğrencileri tarafından ilehiler ve Kur'an-ı Kerim okunan merasimde Of Müftüsü Mehmet Genç Of'taki Kur'an eğitimi ile ilgili bilgiler verdi.

Müftüsü Genç konuşmasında, toplumumuzda camilerimizin önemi çok büyük olduğunu belirterek ''Camilerimizden daha önemli olan külliyelerimiz olmalıdır. Hatta şifahanelerimiz olmalıdır. Tıpkı Süleymaniye olmalıdır. Camilerimizi en güzel şekilde süslüyoruz. Ama asıl süs cemaatimiz olmalıdır. Cemaatle camilerimizi süslemeliyiz'' diye konuştu.

Müftü Genç Of'ta 215 caminin olduğunu belirterek, ''18 Kur'an Kursumuz vardı. Bu yıl iki tane daha kurs açarak Kur'an Kursu sayımızı 20'ye çıkarttık. Bunlardan bir tanesi Of'un yetiştirdiği değerli din alimlerimizden Hacı Aşık Kutlu Hocaefendinin başlattığı kıvılcımı alevlendirmeliyiz düşüncesiyle, Of merkezde Aşere-Tayyip-Takribe kursu olacak. Kur'an-ı Kerim okunması şifadır ve Kuran-ı Kerim'in anlaşılması rahmettir'' ifadelerini kullandı.

Bölgenin yetiştirdiği alimlerden Çalekli Hacı Dursunefendi Hocanın oğlu Süleyman Güven hocanın yaptığı İcazet Duasının ardından Çalek Köyü Merkez Camii İmam Hatibi Hüseyin Demirdağ ve Dernek Başkanı Hüseyin Çakıroğlu yaptığı kapanış konuşmasında programa katılanlara teşekkürlerini sundu.

Programa katılan Ak Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş ve Demokrat Parti Eski Milletvekili Mehmet Çakıroğlu icazet alan öğrencilere hediyeler takdim etti. Programın sonunda davetlilere yemek ikramı yapıldı.

Programın son bölümünde Gönül Çakır, Semra Sönmez, Elif Köksalan, Nurgül Nas, Nurgül Demir, Betül Aksuoğlu, Merve Duman, Ceyda Aslan isimli öğrenciler icazetlerini aldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile