Of'ta camilerin Ramazan hazırlıkları tamamlandı

Trabzon'un Of İlçe Müftülüğü, camileri, temizliğiyle, tadilatıyla, personeliyle Ramazan'a hazır hale getirdi. İlçede iki camide hatimle teravih kılına

Trabzon'un Of İlçe Müftülüğü, camileri, temizliğiyle, tadilatıyla, personeliyle Ramazan'a hazır hale getirdi. İlçede iki camide hatimle teravih kılınacak ve merkez camilerde öğle ve ikindi namazına müteakip mukabele okunacak.

Of Müftüsü Mehmet Genç, ilçe genelinde imam hatipsiz cami olmadığını belirterek Ramazan ayı öncesi tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Müftü Genç, "Her gün yatsı namazından önce merkezi sistemle tüm camilerde vaaz, her camide öğle ve ikindi namazına müteakip mukabele okunacak. Arzu eden cemaatimiz Merkez Yeni Müftülük Sitesi Camii ve Bölümlü Beldesi Meyvalı Camii'nde teravih namazlarını hatimle kılabilecek." dedi.

Müftü Genç, Ramazan ayını; sosyal hayatta kaynaşma ve paylaşmanın geniş çaplı yaşandığı, Kur'an-ı Kerim'in evrensel mesajını anlamak ve içselleştirmek için daha çok okunduğu müstesna bir zaman dilimi olarak nitelendirdi. Genç, bu kutlu zaman dilimini oruç ibadetiyle beraber, teravih namazı ve Kur'an ayı olarak değerlendirip ve bol bol Kur'an okunması tavsiyesinde bulundu. 'Ramazan'da gönüller açılır engin bir cömertlikle coşar, hayır hasenat hesabında bütün fırsatları değerlendirmeliyiz' diyen Genç, "Peygamberimiz (SAV) hadisi şeriflerinde 'Allah Ramazan ayında oruç tutmanızı farz kıldı. Ben de Ramazan gecelerinde teravih namazı kılmanızı sünnetim olarak teşvik ettim. Kim inanarak ve sevabını Allah'tan bekleyerek ihlas ile oruç tutar ve teravih namazı kılarsa günahlarından arınır, annesinden doğduğu günkü gibi tertemiz olur' buyuruyor. Bu duygularla bende tüm İslam Aleminin Ramazan-ı şeriflerini tebrik ediyor tüm insanlığa esenlik ve huzur, ülkemize de birlik beraberlik getirmesini temenni ediyorum." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile