Elektrikli ya da hem benzin hem elektrikle çalışan hibrit araçların üretim ve satışları, tüm dünyada giderek yaygınlaşıyor. Az yakıt tüketen, düşük emisyonlu, iklimle dost teknolojiler,tüm dünyada mali düzenlemelerle teşvik ediliyor. Hem ekonomik hem çevre dostu olan bu araçlar sayesinde benzin, motorun tüketimi azalıyor; dolayısıyla petrol kaynaklarının tükenme süreci yavaşlıyor. Aynı zamanda egzoz gazları ile çevrenin kirletilmesinin de önüne geçiliyor. 2020’lerde hibrit araçların Avrupa otomobil pazarındaki payının yüzde 50’ye ulaşacağı tahmin ediliyor.Türkiye’de de üretim ve satışları giderek artan hibrit otomobiller trafikte yerini alıyor. Köklü otomotiv kuruluşlarının bu pazara girişleri hızla artarken, dizaynını tamamen Hacettepe Üniversitesi’nin yaptığı ilk elektrikli otomobilin de önümüzdeki günlerde piyasaya çıkması bekleniyor.
KENTLERİMİZ YENİ TEKNOLOJİYE HAZIR MI?
Salt elektrikle çalışan ya da hibrit teknolojiye sahip araçların yaygınlaşması, kentlerin altyapısının buna uyarlanmasını da zorunlu kılıyor. Bu araçların yaygın kullanımının önünü açmak için hibrit otoparklar ve şarj istasyonlarının ülke genelinde yaygınlaştırılması, yeni inşaat projelerinin bu unsurları da içermesi, zorunlu bir ihtiyaç olarak öne çıkıyor.
Ankara’da “iş-yaşam merkezi” kurgusuyla yeni nesil ofis konseptinin öncüsü olan Regnum Sky Tower, bu alanda da öncülük yapıyor. Regnum Sky Tower, hibrit teknolojisinin kullanımının yakın zamanda hızla yaygınlaşacağını öngörerek, bünyesinde yer verdiği “hibrit otoparkı” ve “hibrit şarj istasyonu” ile geleceğin en hayati ihtiyacını şimdiden karşılıyor. Ankara’da Konya Yolu üzerinde hızla yükselen Regnum Sky Tower projesinde, elektrikli ve hibrit araçlara özel otopark ve şarj üniteleri ihmal edilmemiş.
Proje ortaklarından Canpa Yönetim Kurulu üyesi Murat Özcan, Regnum Sky Tower’ın geleceği dönük bir proje olduğunun altını çizerek, “Gayrimenkul yatırımında, geleceği öngörerek adım atmak önemli. Bundan hareketle hibrit teknolojisine uygunluğu, öncülüğünü yaptığımız yeni nesil iş yaşamının vazgeçilmez bir unsuru gördük. Projemizde yer verdiğimiz hibrit otoparkı ve hibrit şarj istasyonu ile bu imkânı sunuyoruz.Siz elektrikli aracınızı kullanıp çevreyi koruyun; biz sizi şarja hazırız” diyor.
-“İŞ VE SOSYAL YAŞAM AYNI ÇATI ALTINDA”
“Ankara’nın Maslakı” olarak bilinen Konya Yolu üzerinde yapımı hızla süren Regnum Sky Tower’da, 49-980 metrekare arasında değişen büyüklüklerde 161 ofis ve 10 mağaza yer alıyor. Bittiğinde 150 metre yüksekliğinde bir ofis ve yaşam merkezi olacak Regnum Sky Tower, 46 bin metrekare inşaat alanına sahip; 3 bodrum kat, zemin kat, asma kat ve 30 normal kattan oluşuyor. Lansmanı Şubat ayında yapılan projede anahtar teslimleri Haziran 2016’da gerçekleşecek.
“Mutlu ofis” mottosuyla yola çıkan Regnum Sky Tower, “iş ve yaşam merkezi” kurgusuyla sosyal yaşamı çalışma hayatına entegre ediyor. Regnum Sky Tower’da kapalı yüzme havuzundan, şehir manzaralı gezi terasına, restorandan spor merkezine, sinemadan 2 bin 500 metrekarelik anti stres bahçesine ve squash, playstation, mini golf ve özel misafirlerini ağırlayabileceği “VIP lounge”a çeşitli sosyal donatılar yer alıyor. Regnum Sky Tower’da çalışanlara günlük hayatta olmasını isteyecekleri her türlü imkân düşünülmüş. Sağladığı bu imkânlar ve konforla Regnum Sky Tower, çalışanı ofise bağlayacak, iş performansını artıracak nitelikte.
Projede, ofis sahibi olacaklara da önemli avantajlar sunuluyor. Aylık giderleri oldukça yüksek tutarlara ulaşan iş merkezlerindeki ofislerin yüksek aidat sorununa çözüme getiriliyor. Projede yer alan ortak alanlar “kullandıkça öde” sistemiyle kuleye gelir yaratırken işletme giderleri düşürülüp, firmaların aidata verecekleri miktar kâra çevrilecek. Kullanılan doğal havalandırma ve alternatif enerji sistemleri sayesinde ofislerin giderlerinin ciddi şekilde düşeceği belirtiliyor. Böylece;firmaların cebine önemli katkı sağlayacak“kârlı ofis” sistemi de hayata geçirilmiş oluyor.
Ofisiniz Geleceğin Teknolojilerine Hazır Mı?
Hızla tükenen petrol kaynakları dünyayı hibrit otomobile yöneltirken, hızla kabuk değiştiren kentlerin alt yapısı ve yeni inşaat projelerinin de geleceğin teknolojisi olan bu konsepte uyarlanması zorunlu hale geliyor.