Ogluna Çarpan Sürücüye 'Katil' Dedigi Için Yargilanan Anne Beraat Etti

Ogluna Çarpan Sürücüye 'Katil' Dedigi Için Yargilanan Anne Beraat Etti

Baskentte oglu Umut Gündüz’ün ölümüne neden olan trafik kazasindaki sürücü Çagdas Senyüz’e ’katil’ dedigi için hakkinda ’hakaret’ suçundan dava açilan anne Asuman Gündüz’e takipsizlik verilmisti. Sosyal medya hesabindan katilin fotografini paylastigi için de hakkinda ’kisisel verileri hukuka aykiri olarak ele geçirmek veya yaymak’ suçundan dava açilan anne Gündüz, ilk durusmada beraat etti.



"Basin mensuplari mahkeme salonundan disariya çikartildi"

Oglunu öldüren sahsa sosyal medya üzerinden ‘katil’ dedigi için hakkinda ’hakaret’ suçundan dava açilan anne Asuman Gündüz’e takipsizlik verilirken sosyal medya hesabindan kazada oglunun ölümüne sebep olan kisinin fotografini paylastigi için anne Gündüz hakkinda ’kisisel verileri hukuka aykiri olarak ele geçirmek veya yaymak’ suçundan Kamu Hukuku davasi açildi. Gündüz’ün 2 yildan 4 yila kadar hapis cezasi ile yargilandigi davanin ilk durusmasi bugün Ankara Bati Adliyesi 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Durusmada hayatini kaybeden Umut Gündüz’ün annesi sanik Asuman Gündüz, esi Menderes Gündüz, taraf avukatlari, seyirciler ve basin mensuplari hazir bulundu. Mahkeme baskani durusma salonunda bulunan izleyicileri ve basin mensuplarini dosyada gizlilik karari olmamasina ragmen salondan disariya çikarttirdi.

“Beraat aldim, bir nebzede olsa bu acimiza su serpmis oldu”

Anne Asuman Gündüz, davanin beraate baglanmasina iliskin sasirdiklarini söyleyerek, bu karardan dolayi acilarinin biraz daha hafifledigini belirterek, “Oglumu öldüren katilin bana açmis oldugu dava bugün görüldü.

Mahkeme salonuna ilk girdigimizde çok kalabalik degildik aile dostlarimiz akrabalarimiz vardi. Fakat hakim hiç kimseyi salona almadi. Basini dahi mahkeme salonunda görmek istemedigini dile getirerek herkesi disari çikartti. Oglumu öldüren katil su anda Ankara sokaklarinda geziyor yazarak fotografini paylasmistim. Bu konuda bana davaci oldu. Davanin çok sasirtici bir yönü beraat aldim. Biz uzatirlar diye düsünürken. Beraat aldim. Bir nebzede olsa bu acimiza su serpmis oldu” ifadelerine yer verdi.

Durusmanin ardindan verilen karar ile ilgili açiklama yapan Asuman Gündüz’ün avukati Kagan Tüber, beraat karariyla ilgili, "Huzurda bugün görülen durusmada Asuman hanimin sosyal medyada yapmis oldugu bir paylasimla alakali hakkinda bir iddianame düzenlenmisti. Iddianamede kisisel verilerin hukuka aykiri olarak elde edilmesi ve yayilmasi söz konusuydu ancak bugün yapilan yargilama neticesinde müvekkilimin oglunun ölmesine sebebiyet veren Çagdas Senyüz’e ait fotograflari internetten alarak kullanmasinin herhangi bir suç unsuru olusturmadigi dikkate alinarak savcilik mütalaasin da müvekkilin beraati talep edilmistir. Mahkemece verilen kararda müvekkilin beraati yönünde olmustur. Bu asamada verilen karar bizi kismen de olsa tatmin etmistir" ifadelerini kullandi.

Olayin geçmisi

Batikent Çakirlar Caddesi’nde 15 Temmuz 2021 tarihinde, bisiklet sporcusu Umut Gündüz, evine dönerken, Çagdas Senyüz yönetimindeki 06 ARN 29 plakali aracin çarpmasi sonucu hayatini kaybetti. 1,53 promil alkollü oldugu belirlenen Senyüz, tutuklandiktan 4 ay sonra tahliye edildi. Bilirkisi raporunda Umut Gündüz’ün, kusursuz oldugu, Senyüz’ün ise asli kusurlu oldugu belirtildi. Ankara 57’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde 6 yil hapis cezasi istemiyle yargilanan sanik Senyüz,’e ’taksirle ölüme neden olmak’ suçundan iyi hal indirimi uygulanarak 4 yil 5 ay 10 gün hapis cezasi verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile