Oğlunun ölüm yıl dönümünde mahalledeki çocuklara yalama şekeri dağıttı

Yanlış iğne vurulması sonucu hayatını kaybeden oğlunun ölüm yıl dönümünde mahallenin çocuklarına şeker ve hediye dağıttı.

Antalya'nın Manav

Yanlış iğne vurulması sonucu hayatını kaybeden oğlunun ölüm yıl dönümünde mahallenin çocuklarına şeker ve hediye dağıttı.

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Sarılar beldesinde yaşayan Ferhan Kılıç, geçen yıl görev yaptığı Mersin'in Mut ilçesi Devlet Hastanesi'nde ölen 3,5 yaşındaki oğlu Arda Güney'i, ölüm yıl dönümünde hayır yaparak andı. Oğlunun 'baba bana yalama şekeri' al sözünü mahallenin çocuklarına şeker alarak yerine getiren baba, "Kendi çocuğuma şeker almış gibi oldum." dedi.

Oğlunun Mut'ta çocuk doktoru dışındaki bir pratisyen doktorun yanlış iğne vurması sonucu hayatını kaybettiğini iddia eden Ferhan Kılıç, aradan 1 yıl geçmesine rağmen adli tıp raporunun hala açıklanmadığını söyledi. Hastanede yatarken oğlunun son isteğinin yalama şekeri olduğunu belirten Kılıç, "En küçük oğlum Arda'yı Mut Devlet Hastanesi'nde çocuk doktoru olmayan bir pratisyen hekimin yanlış iğne vurmasıyla vefat etti. Adli Tıp bir yıldır oğlumun ölüm nedenini açıklayamadı. 27 Temmuz Arda'nın ölümünün birinci yıl dönümü. Ölümünün birinci yıl dönümünde Arda adına çok sevdiği yalama şekeri ve çok sevdiği yiyecekleri mahallenin çocuklarına dağıttım. Ömrüm olduğu sürece dağıtmaya devam edeceğim. Başka Arda'lar ölmesin istiyorum. Benim canım çok yandı. Başka babaların ağlamasını istemiyorum. Adli tıp raporu açıklanmazsa önümüzdeki günlerde Başbakanlık veya Sağlık Bakanlığı önünde açlık grevi yapacağım." diye konuştu.

Oğlunu doğum yeri olan baba ocağı Mardin'de toprağa verdiklerini belirten Kılıç, annesi Esma'nın da çocuklara yalama şekeri ve değişik hediyeler dağıtacağını kaydetti. Doktor hatasını toprağın örtmemesi ve başka Arda'ların ölmesi için mücadele edeceğini belirten Kılıç, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğini aktardı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile