'Öğrenci Değişim Programı ve Koordinatörler' Toplantısını

Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi tarafından, "Öğrenci Değişim Programı ve Koordinatörler" toplantısı düzenlendi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Takkaç, Mavi Salonda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, Atatürk Üniversitesi'nin büyük bir üniversite olmasına rağmen büyükşehirlerdeki üniversiteler kadar tercih edilmediğini belirterek, buna rağmen üniversitenin uluslararası platformda tanınırlığını artırmaya çalıştıklarını ifade etti.

İşbirliğine önem verdiklerini anlatan Takkaç, en iyi üniversitelerle işbirliği yaparak, çok önemli mesafeler kaydetmeye çalıştıklarını kaydetti.

Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz da uluslararasılaşma konusunda bir farkındalık oluşturmak ve uluslararasılaşma çalışmalarının etkin bir şekilde yürütülmesine katkı sağlamak amacıyla program düzenlediklerini vurguladı.
Yüksek öğretimde uluslararasılaşmanın, kültürlerarası ve uluslararası bir boyutunun, kurumun eğitim, araştırma ve hizmet fonksiyonlarına entegre etme süreci olduğuna dikkati çeken Yavuz, "Uluslararasılaşma, hayatımızda gittikçe vakıa haline gelen küreselleşmeye bir karşılık vermedir ve içinde hem uluslararası hem de yerel unsurları bulundurur. Bundan dolayı bizler, öncelikle her alanda uluslararası standartlar koymalıyız" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile