Ögrenci Dostu Büyüksehir'e Gençlerden Tam Not

Ögrenci Dostu Büyüksehir'e Gençlerden Tam Not

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, ‘ögrenci dostu’ hizmet anlayisiyla Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) sonuçlarina göre tercih yapacak gençlere dogru bir tercih yapmalari için ücretsiz tercih danismanligi ve rehberlik hizmeti veriyor.

Üniversite hayallerine bir adim daha yaklasan gençlerin en dogru tercihi ve üniversiteyi seçmeleri için rehberlik hizmetini baslatan Büyüksehir Belediyesi’nin bu hizmeti her yil oldugu gibi bu yil da gençlerin yogun ilgisini görüyor. KAYMEK Huzur Çinari Aile Danismanlik ve Rehberlik Merkezi uzmanlarinca tarihi Kayseri Kalesi içerisinde ögrencilere ücretsiz tercih danismanligi ve rehberlik verilirken, gençler Büyüksehir Belediyesi’nin genç dostu hizmetlerinden çok memnun kaldiklarini ifade etti.

Gençler, YKS tercihlerinde Büyüksehir Belediyesi’nin kendilerine yol gösterdiklerini söylerken, veliler ise böyle bir hizmetin çok güzel oldugunu söyleyerek, Kayseri Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür ettiler. Büyüksehir Belediyesi KAYMEK Huzur Çinari Aile Danismanlik ve Rehberlik biriminde Psikolojik Danisman ve Rehberlik Ögretmeni olan Seyda Himmetoglu, ögrenciler için tercih döneminde bilgilendirme yaptiklarini, tercih listeleri olusturduklarini ve halka açik ücretsiz olarak tercih danismanligi hizmetini vermekte olduklarini dile getirdi. Himmetoglu, konu ile ilgili yaptigi açiklamada söyle konustu;

“Tercih döneminde de biz halka açik olarak saat 10.00 ve 20.00 saatleri araliginda ögrencilerimize, gençlerimize, tercih yapmak isteyen herkese burada tercih döneminde bilgilendirme yapiyoruz. Tercih listeleri olusturuyoruz ve halka açik ücretsiz olarak tercih danismanligi hizmeti vermekteyiz. Ayni zamanda buraya gelen ögrencilerimiz, ailelerimiz gayet stresli ve ne yapacaklarini da bilmemektedirler. Bu noktada da onlari rahatlatma, akillarindaki soru isaretlerini giderme anlaminda çalismalar da yapiyoruz. Bazen ögrencimiz Kayseri’yi istemiyor, Kayseri disinda bir tercih yapmak istiyor ve ailenin bu konuda farkli istekleri oluyor. Iki tarafinda mutlu olup, ortak noktada bulusabilecekleri yönde tercihleri çok farkli sekilde yapmis bulunuyoruz.”

“Gayet memnunuz, çok güzel ilgileniyorlar”

Kayseri’deki üniversiteleri tercih etmek isteyen Buse Das isimli genç de, Büyüksehir Belediyesi KAYMEK ile tercih yaptigini ve çok memnun kaldigini ifade ederek, “Açiktan mezun olduktan sonra dershane ile çalisip, sinava hazirlandim. Kafamizda çok soru isareti vardi. Kayseri’deki üniversitelerden tercih yapmayi düsünüyorum. O yüzden buralardaki hocalar ile görüstük, gayet memnunuz. Soru isaretleri gitti kafamizdan. Huzur Çinari’nin programladigi bu görüsme için çok tesekkür ediyorum. Gayet memnunuz, çok güzel ilgileniyorlar” dedi.

Mezun ögrenci olarak tekrardan sinava giren Sena Nur Yuka ise, “Burayi gördüm tercihlerde yardimci olacaklarini söylediler, gelmek istedim ve tercih için geldim. Hocalarimiz çok ilgilendi. Görüsmelerimizi yaptik, notlarimizi aldik. Çok güzel geçti, hocalarimiza çok tesekkür ediyorum. Büyüksehir Belediyesi KAYMEK’e de çok tesekkür ediyorum. Verdikleri hizmetten çok mutluyum. Tesekkür ederim” diye konustu.

Ögrenci velisi olan Mehrican Sahin ise, Büyüksehir Belediyesi KAYMEK hizmetinden çok memnun kaldiklarini, uzmanlarin çok detayli ve iyi bir sekilde bilgilendirdiklerini ifade ederek, Büyüksehir Belediyesi’nin hizmetinden çok memnun olduklarini ifade etti.

Üniversite tercihini yapan ve Büyüksehir Belediyesi’nin böyle bir imkan sundugu için tesekkür eden Muhammet Akif Kulak ise, “Belediyemize bize böyle bir imkan sagladigi için tesekkür ediyoruz. KAYMEK’ten destek alarak tercihlerimi yaptim, memnun kaldim. Buraya gelip sorunlarinizi çözebilirsiniz, tercih hakkinda bilgiler edinebilirsiniz. Bana çok yardimci oldular” seklinde konustu.

KAYMEK’in kurslarinda ders gören Ali Özker ise, “20 yasindayim, mezun dönemindeyim. KAYMEK’te ders gördüm. Gördügüm derslerden de hizmetlerinden de gayet memnun kaldim. Allah razi olsun, belediyemiz yer açmis, gelip tercih için bilgi aldim. Buradan da memnun kaldim tesekkür ederim” diye konustu.

Kayseri Kalesi’nin içerisinde kurulan stantlarda KAYMEK Huzur Çinari Aile Danismanlik ve Rehberlik Merkezi tercih danismanlari, 8 Agustos’a kadar ögrencilere üniversite adaylarina birçok alternatif sunarak, onlarin özelliklerine ve hedeflerine göre tercih konusunda 10.00 ve 20.00 saatleri arasinda destek oluyorlar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile