Öğrenci Ve Veliler, Okul Şartlarının Düzeltilmesi İçin Gösteri Yaptı

Sivas’ta Cebeci İlköğretim Okulu öğrenci ve velileri, okulun fiziki yetersizliğine dikkat çekmek için protesto gösterisi yaptı.

Sivas’ta Cebeci İlköğretim Okulu öğrenci ve velileri, okulun fiziki yetersizliğine dikkat çekmek için protesto gösterisi yaptı.

    Emek Mahallesi Plevne Caddesi üzerinde bulunan Cebeci İlköğretim Okulu‘nda 40 kişilik sınıflarda öğrenim gören ve daha modern bir binada eğitim görmek isteyen öğrenciler, velileriyle birlikte okul bahçesi önünde protesto gösterisi düzenledi. Öğrenciler taşıdıkları dövizlerle 619 öğrencisi bulunan ve ikili öğretim verilen okula, yeni bir bina yapılması için yetkililerden destek istedi.         

    Veliler adına konuşan Seren Koçak, ikili öğretim yapılan okulda 8 derslik bulunduğunu, öğrencilerin 40 kişilik sınıflarda eğitim gördüğünü söyledi. Spor salonları olmayan okullarının kapasiteye cevap veremediğini ifade eden Koçak, okulun yetersizliğinin hem öğretmenleri hem de öğrencileri zor durumda bıraktığını belirtti.

    Okulun tuvaletlerinin ve lavabolarının da yetersiz olduğunu, öğretmen, öğrenci ve çalışanların aynı tuvaletleri kullanmak zorunda kaldığını anlatan Koçak, “Okulumuz ikili öğretim yaptığından sınıflarımız çok kalabalık. Çocuklarımız sabah erken gelip, akşam hava kararınca okuldan çıkıyorlar. Sosyal hiçbir etkinlikleri yok. Bu kötü şartlar nedeniyle çocuklarımızı hak ettikleri bir ortamda eğitimlerini devam ettirmeleri için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

    Yaşadıkları sıkıntılara dikkati çeken öğrenciler de, binanın bakımsız olması nedeniyle zaman zaman okullarında fare gördüklerini iddia ettiler. Veliler ve öğrenciler eylemlerinin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile