Öğrenciler 2 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ve Millizafer İlköğretim Okulu iş birliği ile 2 bin fidan dikildi.

Muttalip-Bozdağ mevkisinde, ağaç bayramı havasında gerçekleşen etkinliğe katılan Millizafer İlköğretim Okulu'ndan yaklaşık 450 öğrenciye önce fidan dikimi tarif edildi.
Daha sonra öğretmenleri ve görevliler nezaretinde sahaya dağılan öğrenciler, "Kendi fidanını kendin yetiştir projesi" kapsamında iki yıldır büyüttükleri meşe fidanları ile orman teşkilatının sağladığı çam ve sedir fidanlarını toprakla buluşturdu.
Toprak işlemesi daha önce Orman İşletme Müdürlüğünce yapılan 20 dekarlık alana yaklaşık 2 bin fidan dikildi.
Orman İşletme Müdürü Akın Akman, isteyen bütün okul ve sivil toplum kuruluşları ile fidan dikim etkinliği yaptıklarını belirterek, "Minik öğrencilerimiz bugün doğa için çok önemli bir iş yaptılar. Fidanların bir kısmını da tohumdan kendilerinin yetiştirmesi çok daha anlamlı" ifadelerini kullandı.
Okul Müdürü Mehmet Talip Bilgin de organizasyon için orman teşkilatına teşekkür ederek "Fidanları toprakla buluşturduk. Ormanlarımız çoğalacak, oksijenimiz artacak. Her yıl ağaç bayramı etkinliğimize devam etmek istiyoruz" açıklamasında bulundu.
Bazı öğrenci velisinin de katıldığı fidan dikiminin ardından öğrencilere dergi, broşür, kalem, meyve suyu ve kek dağıtıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile