Ögrenciler Afetlere Hazirlaniyor

Ögrenciler Afetlere Hazirlaniyor

DÜZCE – Düzce Üniversitesi’nde ögrenim gören ögrenciler, afetlere hazir olabilmek için arama kurtarma egitimi aldi. Egitim sonunda tatbikat yapan ögrenciler, afetlerde görev alip hayat kurtarabilecek.

Düzce’de ögrenim gören ögrenciler tarafindan kurulan Dümerang Arama Kurtarma ekibi, itfaiye egitimlerinin ardindan Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) ile irtibata geçerek egitim aldi. 5 gün boyunca hem teorik hem de uygulamali olarak egitim alan üniversiteli ögrenciler, afetlerde karsilasabilecekleri tüm olumsuzluklari ögrendi. Son gün ise ögrencilere tatbikat ve çadir kurma egitimi verildi.

Tatbikat geregi meydana gelen çökmede bir kisinin enkaz altinda kaldigi bilgisini alan ögrenciler, enkaz üzerinde yaraliya, ‘Sesimi duyan var mi? Arama kurtarma geldi’ diye seslendi. Yaralinin nerede oldugunun tespit edilmesi ve çikarilmasi ile tatbikat sona erdi. Ögrenciler, afet çadirlarinin nasil kurulacagini da ögrendi. 5 gün boyunca aldiklari egitimi en son sinava girerek perçinleyen ögrenciler, arama kurtarma unvani alarak afetlerde görev hayat kurtarabilecek.

“Eglenerek ögrendik”

Dümerang Arama Kurtarma Lideri Mehmet Ali Türedi, afetlere hazir olabilmek için 5 gün boyunca egitim aldiklarini belirterek, “5 günlük hafif arama kurtarma egitimi aldik. Egitimin çesitli içerikleri vardi. Hem uygulamali hem teorik olarak egitim aldik. Arkadaslarim aldiklari egitimden gayet memnun. Eglenerek ögrendik. Tatbikat egitimi ve çadir kurma egitimleri aldik. Tatbikatta kaba ve sesli arama nasil olur onu ögrendik. Tatbikat geregi bir yarali bulduk. Bu yarali nasil çikarilir, nasil müdahale edilir, afet bölgesinde nasil serit alinir, aletler nasil kullanilir? Onlari ögrendik. Akabinde çadir kurma egitimi aldik. Herkese tesekkür ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile