Öğrenciler Atık Çöp Timi Kurdu

Öğrenciler Atık Çöp Timi Kurdu

Oltu Lisesi Kooperatif Kulübü tarafından yapılan "geri dönüşüm muhteşem olacak" adlı çalışma atık kağıt, atık pil ve mavi kapak adıyla uygulamaya konuldu.

Okulların sosyal sorumluluk yönlerinin eksik olduğunu öne süren Okul öğretmenlerinden Gökhan Akyüz, bu çalışmalarının 5 Haziran Dünya Çevre Günü`ne kadar devam edeceğini söyledi. 5 Haziran dünya Çevre Günü`nde bir yürüyüş ve konserle çalışmalarını noktalayacaklarını belirtti.

Akyüz, çalışmaları kapsamında hedeflerinin atık kağıtta 20 ton, atık pilde 500 kg., mavi kapakta ise 250 kilogram olduğunu söyledi.

Öğretmen Gökhan Akyüz`ün nezaretinde okul önünde atık tim yazılı t-shirt ve eldiven giyen 100 öğrenci, 4 gruba ayrılarak caddelerde atık pil ve çöp avına çıktı.

Caddelerden topladıkları atık kâğıt, pil ve mavi kapakları ayrı ayrı renkteki poşetlere elleriyle koyan öğrenciler, Hükümet Meydanı`nda bekleyen Oltu Belediyesi`ne ait çöp kamyonuna kadar taşıdı. Kâğıt çöpleri geri dönüşüme gönderen öğrenciler, vatandaşların dikkatini çekebilmek için Hükümet Meydanı`nda bulunan Atatürk Anıtı önünde pankart açarak hatıra fotoğrafı çekildiler.

Bu arada, öğrenciler burada açmış oldukları "Atık Pil Toplama Kampanyası", "Gelin, kâğıttan ağaç yapalım" yazılı pankart ve dövizlerle mesajlarını iletmeye çalıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile