Öğrenciler AVM'yi İstiklal Marşı'yla İnletti

Öğrenciler AVM'yi İstiklal Marşı'yla İnletti

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinden oluşan bir grup, İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde kentte bulunan bir alışveriş merkezinde İstiklal Marşı’nı okuyarak dinleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Tekira Alışveriş Merkezi’nin zemin katında düzenlenen etkinliğe, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Kenan İşcan, Tekira AVM Müdürü Serkan Subay ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik kapsamında üzerilerine Türk bayraklı tişörtler giyerek İstiklal Marşı’nı okuyan ilkokul öğrencileri hem görsel olarak, hem de duygusal olarak izleyenlerden beğeni topladı.

Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Kenan İşcan etkinlikte yaptığı konuşmada, “Çocuklarımızın, İstiklal Marşı’mızın, büyük Türk milletinin ulusal Kurtuluş Savaşı’ndaki büyük fedakarlıklarını, kahramanlıklarını ve kurtuluşa olan inancını söylenebilecek en güzel şekilde anlatan İstiklal Marşı’mızın anlamını bilerek yetişmelerini, geleceğimizin güvencesi için olmazsa olmazı olarak görüyoruz ve bu inançla onlara bu ruhu, bu duyguyu vermeye çalışıyoruz” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise çocukların İstiklal Marşı’nı duygulu bir şekilde okumasından gurur duyduğunu belirterek, “İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını böyle güzel bir şekilde, duygulu bir şekilde içinden hissederek okuyan çocuklarımızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Burak Uyanık, kalabalığın karşısında İstiklal Marşı’nı okumanın çok güzel bir duygu olduğunu anlatarak, “Herkes alkışladı, heyecanlı, sınıfça okuduk, okulumuzu da temsil etmiş olduk. Yaptığımız şeyden gurur duyduk” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Durşah Yıldız da yaptıkları etkinlikten onur duyduklarını ve herkesin kendilerini alkışladığını söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile