Ögrenciler Dergi Çikartti, Editörlügünü Ikizler Yapti

Ögrenciler Dergi Çikartti, Editörlügünü Ikizler Yapti

Egitimden spora, kültürel etkinliklerden sosyal etkinliklere birçok alanda lider konumda olan Cumhuriyet Üniversitesi Vakfi Okullari ögrencileri bir yil içerisinde kitaplarin ardindan dergi çikartti. Çikartilan derginin editörlügünü ise ikiz kardesler yapti.

Sivas’ta egitimin öncüsü konumunda yer alan ve basarili ögrenciler yetistirmeyi amaç edinen Cumhuriyet Üniversitesi Vakfi Özel Mahir Sevim Özduman Ortaokulu ögrencileri bir yil içerisinde hikâye ve siir kitabinin yani sira bir de okul dergisi olusturdular. Ögretmenleri esliginde ögrenciler tarafindan büyük emeklerle Hayalim Hikayemde, Siirlerimizde Atatürk ve Kursun kalemler isminde basilan eserler görenler tarafindan takdirle karsilandi. Kursun Kalemler dergisinin editörlügünü ise ikiz kardeslerin yapmasi dikkat çekti.

“Okuyan neslin yani sira yazan bir nesil de olusturmak istiyoruz”

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfi Özel Mahir Sevim Özduman Ortaokulu Müdürü Ersin Yilmaz, bir yil içerisinde 3 kitabi da çikardiklarini ifade ederek, “ Çocuklarimiz geçen yil ikinci dönem ‘Hayalim Hikayemde’ adli bir kitap yazdi. Bu sene 10 Kasim haftasinda Atatürk sevgimiz için siir kitabi olusturduk. Su an ikinci dönem itibariyle Türkçe zümremize ait ‘Kursun Kalemler’ adinda okul dergimizi düzenledik. Böylece yaklasik bir yil içerisinde 3. Kitabimizi çikarmis olduk. Çocuklarimizi sadece akademik anlamda degil sosyal, sportif, kültürel ve her alanda bir ürün olusturmalarini istiyoruz. Bunun için bizler de tüm hocalarimizla destek olmaya çalisiyoruz. Okuyan neslin yani sira yazan bir nesil de olusturmak istiyoruz. Dergimizin içerigi çocuklarimizin güncel haberlerini olusturan spordan sanata, bilimden sosyal haberlere kadar her seyi kapsiyor. Siir kitabimiz Atatürk’e hitaben yazilmis siirlerimiz var. Bir diger eserimiz olan hikâye kitabimiz da ise çocuklarimiz kendi hayal dünyalarinda kurduklari kisa hikâyelerini yazdilar” dedi.

Derginin editörlügünü ikizler yapti

Derginin editörlügünü yapan 5. Sinif ögrencileri ikiz kardesler Sencer Arhan ve Babür Daghan Altunpara; derginin editörlügünü yaparken tüm arkadaslarimizin verdiklerini yazmaya çalistik. Tüm arkadaslarla hepimiz çok emek verdik. Ilginç canlilar, kitap tanitimi hikâyeler gibi her seyi anlattik. Yaklasik dört ay kadar sürdü. Biraz zorladi ama ayni zamanda da eglendirdi. Ileride derginin ikincisini çikartmayi planladiklarini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile