Ögrenciler Dersteyken Özel Okula Haciz Geldi

Ögrenciler Dersteyken Özel Okula Haciz Geldi

Izmir’de 84 ögrencisi bulunan özel okula gelen haciz nedeniyle ögretmenler ve ögrenciler binadan tahliye edildi. Ögrenciler dersteyken ve okullarin tatil edilmesine 3 hafta kala okulun bosaltilmasina okul yönetimi, ögrenciler ve veliler tepki gösterdi.

Konak ilçesinde bulunan Özel Izmir Saranel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, iddiaya göre arazi sahibi ile okul kurucusu arasindaki kira anlasmazligi nedeniyle okullarin tatil edilmesine kisa bir süre kala bosaltildi. Ögretmenler ve ögrenciler dersteyken okula gelen icra avukatlari ve arsa sahibinin avukatlari okulun bosaltilmasini talep etti. Okul personelinin israrlarina ragmen haciz islemleri sürerken, bir anda kapi disari edilen ögrenciler soka ugrayarak evlerine döndü. Tahliye kararinin ardindan okulda bulunan 84 ögrenci, 15 ögretmen ve 4 personel kapi disari edildi. Henüz sinavlarinin tamamlanmadigini ve okullarin kapanmasina kisa süre kala yapilan bu islemi dogru bulmadiklarini söyleyen ögrenciler ve velileri duruma tepki gösterdi. Is adami Tunç Kip’e ait oldugu öne sürülen okul arazisinin, okul kurucusu ile uzun süredir yasadigi kira anlasmazligi sebebiyle meydana gelen haciz sebebiyle magdur olan ögrenciler ne yapacaklarini düsünmeye basladi.

Ögrenciler ve ögretmenlerin derste olduklari esnada gerçeklesen tahliye sebebiyle okul yönetimi, en azindan okullar kapanana kadar süre taninmasi gerektigini, yapilanin dogru olmadigini belirtti.

Çocuklarinin sinavlara giremedigini ve 3 hafta boyunca ne yapacaklarini söyleyen veliler de tahliye kararini elestirdi.

Okulda ögrenim gören 84 ögrenci ise, haklarini arayacaklarini dile getirdiler.

"Simdi ne yapacagimizi düsünüyoruz"

Okulda ögrenim gören 12’inci sinif ögrencisi çocugunun magdur oldugunu belirten velilerden Ayse Gülen Mehtercibasioglu, simdi ne yapacaklarini düsündüklerini söyledi.

Mehtercibasioglu, "Benim kizim burada 12’inci sinif ögrencisi ve mezun olmalarina bir aydan kisa bir süre kaldi. Sinavlari tamamlanmadi, staji yarim kalacak. Bu karardan dolayi basta 12’inci sinif olmak üzere tüm ögrenciler magdur olacak. Biraz daha zaman taniyabilirlerdi. Bu yaptiklari kesinlikle etik degil. Ben karsi binada oturuyorum ve sürekli buraya haciz memurlarinin geldigini görüyorum. Çok az bir zaman kalmisti okullarin bitimine, biraz daha zaman taninabilirdi. Simdi ne yapacagimizi düsünüyoruz. Haklarimizi kullanacagiz, ne gerekiyorsa yapacagiz artik. Kafamiz gerçekten çok karisik" açiklamasinda bulundu.

"Okullarin kapanmasina bir ay kala hangi okul alacak bizi"

Okulun tahliye edilmesi kararinin ardindan 11’inci sinif ögrencisi Arda Sayin, alinan kararin dogru olmadigini, ögrenciler olarak büyük magduriyet yasadiklarini savundu. Sayin, "Ögrenciler olarak bu karardan dolayi çok üzgünüz. Ögretmenler ve ögrenciler içeride dersteyken, burada ögrenim devam ediyorken, bu yapilanin dogru olmadigini düsünüyoruz. Onlar bunu yasal olarak nitelese de biz yanlis buluyoruz. Okullarin kapanmasina bir ay kala hangi okul alacak bizi? Seneye üniversite sinavimiz da varken bu durum bizim için çok kötü oldu. Bunca ögrenci rezil oldu. Biz hakkimizi helal etmiyoruz" diye konustu.



"Çocuklar perisan oldular"

Okulun bosaltilmasindan dolayi ögrencilerin magdur oldugunu ve belki üniversiteye bile giremeyecegini söyleyen Özel Izmir Saranel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe Sorumlusu Batuhan Özgül ise, yasanan süreci anlatti. Özgül, "Arazi sahibi ile kurucumuz arasinda bir anlasmazlik söz konusu olmus. Kira konusunda yasanan bu anlasmazliktan dolayi mahkemelik olmuslar ve mahkeme de tahliye karari verdi. Haciz memurlari daha önce de buraya geldiler ancak tahliye tarihi konusunda herhangi bir sey söylemediler. Bugün de iste arazi sahibinin avukati haciz memurlariyla beraber geldi ve okulu tahliye etmemizi, ögrencileri siniftan çikarmamizi istediler. Biz de bunun etik olmadigini, en azindan okullar tatil olana kadar 3 hafta kadar beklemelerini isteyince onlar da yasal olarak buna haklarinin oldugunu söylediler. Biz ögrencilerin sinavlari tamamlanana kadar beklemelerini söyledik anca hiç iyi niyetle yaklasmadilar. Okula polis çagirarak ögrencileri tahliye etmeye basladilar. Biz bu olaya su an ticari olarak bakmiyoruz, burada bu çocuklarin gelecegi söz konusu. Yaptiklari yasalara uygun bir seymis. Simdi bu çocuklar ne yapacaklar büyüklerimiz düsünsün. Çocuklar perisan oldular. Belki bu sene üniversiteye giremeyecekler. Sinavlarini olamadilar, karne durumlari ne olacak, hepsi belirsiz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile