Öğrenciler Düzce İl Genel Meclisinde

Öğrenciler Düzce İl Genel Meclisinde

Düzce İl Genel Meclisi, Nisan ayı toplantılarının 2. birleşiminde İl Öğrenci Meclisi üyelerini ağırladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı'nın da katıldığı toplantıda, öğrenciler meclisin işleyiş şekli hakkında fikir edindi. İl Genel Sekreteri Kenan Üstünel, öğrencilere idarenin yapısı, yaptığı işler, İl Genel Meclisi ile bağlantısı konularında bilgiler verdi.

Daha sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında öğrencilerde yerleşik bir demokrasi bilincinin oluşmasının amaçlandığını dile getirerek “Burada bulunan öğrencilerimiz, Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında kendi okullarında seçimle belirlenmiş kişiler. İl Özel İdaresi bizim tabiri caizse patronumuz. Okullarla ilgili bütün yatırımlar için burada karar alınıyor ve uygulanıyor. Bu proje sayesinde öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi, seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün oluşturulması; hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi amaçlanıyor” dedi.

İl Öğrenci Meclisi Başkanı Anadolu Öğretmen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Serhat Sarı ise 23 Nisan'da 81 il temsilcisi ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisine gideceğini ve burada Demokratik Anayasa hakkındaki önerilerini Meclise sunacaklarını kaydetti.

Sarı, Düzce Öğrenci Meclisinin belirlediği öneriyi ise şöyle aktardı: “22 -24 Nisan tarihleri arasında 81 il temsilcisi ile birlikte Ankara'da olacağım. Demokratik Anayasa ile ilgili önerilerimizi meclise sunacağız ve önerilerimiz dikkate alınacak. Biz Düzce Meclisi olarak önceki yıllarda daha sık yapılan münazaraların okullarda yeniden gündeme gelmesini önereceğiz.” Meclis gündemini takip eden öğrenciler toplantı sonunda İl Genel Meclis üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

ÖĞRENCİ MELİKE ŞENGÜL, VEKİLE PREFABRİK OKULLARI SORDU
Gölyaka Anadolu Lisesi Öğrencisi ve İl Öğrenci Meclisi üyesi Melike Şengül, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan'a prefabrik okullarda eğitimin ne zaman sona ereceğini sordu.

Şengül, depremin üzerinde uzun yıllar geçmesine rağmen hala prefabrik binalarda eğitim gören öğrenciler olduğunu belirterek “Düzce büyük bir deprem yaşadı ve daha sonra ilimizde prefabrik okullar oluşturuldu. Ancak depremin üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen hala prefabrik binada hizmet eğitim veren okullarımız var. Bununla ilgili bir projeniz var mı?” dedi.

Fevai Arslan ise prefabrik eğitim yapıları ile ilgili 4 yıllık bir yatırım programı hazırladıklarını ifade ederek “Düzce'de şuanda 14 adet prefabrik okul var. Bu okulların betonarme binaya dönüştürülmesi için 4 yıllık bir program yaptık. Bu program çerçevesinde her yıla 4 ya da 3 okul sığdıracağız” diye konuştu.

Arslan, 4 yılın sonunda Düzce'nin prefabrik eğitim yapılarından tamamen kurtulacağının altını çizerek “Bu program sonunda Düzce prefabrik okullardan tamamen kurtulmuş olacak. Prefabrik binalarda eğitim vermekte eğitim almakta çok zor. Okul yöneticileri ve öğrencilerimiz önemli sıkıntılar yaşıyorlar. Bu sorunun çözümü için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde açıklama yaptı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile