Ögrenciler Gelecegin Projelerini Sergiledi

Ögrenciler Gelecegin Projelerini Sergiledi

Ordu’nun Ünye ilçesinde ögrencilerin projelerini sergiledigi bilim fuari sergisi açildi.

Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri tarafindan, ögretmenlerinin öncülügünde hazirlanan 12 proje görücüye çikti. Açilan sergide ayrica Istanbul’da 19’uncusu düzenlenen gastronomi festivalinde 19 derece yapan ögrencilerin tabaklari da sergilendi.

Projenin açilisinda konusan Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Aydin, “Bilim fuarimizda bulunan projelerimizin ana temasinda okulumuzun egitim-ögretim faaliyetleri veren gastronomi ve yabanci dil alanlarina agirlik verdik. Projelerimiz tamamen ögrencilerimizin ve ögretmenlerimizin emekleriyle birlikte ortaya çikarildi. Ayrica bu yil egitim ve ögretim yili içerisinde Istanbul’da 19’uncusu düzenlenen gastronomi festivalinde 19 derece yaparak dönen ögrencilerimizin tabaklarini sergiledik. Istanbul’daki yarismada okulumuz yilin lisesi kategorisinde altin madalya alarak seçilmistir. Mart ayi içerisinde Hirvatistan’in Split kentindeki Brac Adasi’nda düzenlenen gastronomi yarismasinda da okulumuz 17 madalya alarak, lise kategorisinde dünya ikinciligi, tatli dalinda altin madalya alarak birincilik getirmistir. Bu yarismalar dünyanin çesitli yerlerinde yapiliyor. Ilk önce hedefimiz ülkemizin içerisinde yapilan yarismalardi. Okulumuzda ve bölgemizde olmayan uluslararasi yurtdisi yarismalarina bu sene katildik. Tabi bu yarismalar bizlere ve okulumuza tecrübe kazandiriyor. Ögrencilerimizin bu deneyimleri mutlaka kazanmalarini istiyoruz. Dünyadaki yarismalarda hiçbir eksigimiz yoktur. Ana amacimiz aslinda ögrencilerimizin ufkunu açmaktir” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan Ünye Ilçe Kaymakami Ayhan Isik, Ünye Ilçe Milli Egitim Müdürü Özgür Tokgöz, kurum amirleri, okul müdürleri, ögretmenler ve katilimcilar projede sergilenen eserleri gezdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile