Ögrenciler, Hazirladiklari Minyatürlerle Fetih Coskusu Yasatti

Ögrenciler, Hazirladiklari Minyatürlerle Fetih Coskusu Yasatti

Ordu’nun Ünye ilçesi Anadolu Imam Hatip Lisesi ögretmen ve ögrencileri tarafindan hazirlanan minyatürlerle fetih coskusu yeniden yasatildi.

Istanbul’un Fethinin 571. yili nedeniyle Ünye Anadolu Imam Hatip Lisesi ögretmen ve ögrencileri, okulun bahçesinde uzun ugraslarla hazirladiklari minyatür eserlerden olusan sergiyi ziyarete açti. Istanbul fethinin coskusunu yeniden yasamak ve geçmisteki degerleri yeniden canlandirmak için okulun konferans salonunda kutlama programi düzenlendi.

Ögrenciler Türkiye’de bir çagin kapanip, yeni bir çagin açilmasina vesile olan Istanbul’un fethi nedeniyle, hazirladiklari koreografi, siir, gösterilerle geçmisin izlerini yeniden canlandirdi.

Programin açilisinda konusan Ünye Anadolu Imam Hatip Lisesi Tarih Ögretmeni Nuriye Ilhan, “Istanbul kapilarinin 21 yasindaki Fatih Sultan Mehmet’in Osmanlilara açtigi gündür. Osmanli ve dünya tarihinde yeni bir dönemdir. Tarihin en büyük imparatorluklarindan Bizans Imparatorlugu tarih sahnesinden çekilirken, Osmanli Devleti sözü geçen bir imparatorluk olarak dünyadaki yerini almistir. Bir çag kapaniyor, yeni bir çag açiliyordu. Sultan 2’nci Mehmet nice imparatorun, sultanlarin hayallerini süsleyen Istanbul’u 29 Mayis 1453’te fetih etti ve Fatih unvanini aldi. Hiç kimsede bu sifat böylesine kalici etkili bir tanimlamaya dönüsmedi. 21 yasinda emsalsiz bir basariya imza atarak hayalleri gerçege dönüstüren genç hükümdar, asirlari geride birakmasina ragmen bu fethiyle anilmaya devam ediyor” diye konustu.



Haftalardir hazirlanan minyatür eserler ziyaretçilerden tam not aldi

Programa katilan Ünye Ilçe Milli Egitim Müdürü Özgür Tokgöz, ögrencilerin ve ögretmenlerin hazirladiklari minyatür eserlerin yer aldigi sergide incelemelerde bulundu. Gerçegine birebir yakin yapilan çalismalari inceleyen Tokgöz, minyatür eserlerin basarili oldugunu ifade ederek, ögrencileri ve ögretmenleri tebrik etti. Tokgöz ayrica, çalismalarin okulun bir alaninda sergilenerek diger ögrencilerinde görmesi gerektigine dikkat çekti.

Okul bahçesinde devam eden fetih coskusu etkinlikleri ip atlama, yumurta, halat çekme, çuval yarismalariyla sona erdi. Program sonrasi yarismalarda birincilik elde eden ögrencilere ise çesitli hediyeler verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile