Öğrenciler Karne Heyecanını Kaymakam Akkaya İle Yaşadı

Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Ovabaşı İlköğretim Okulu‘nun onarımı karne gününde tamamlandı. Öğrenciler, karne heyecanını Kaymakam Fatih Akkaya’nın katıldığı törenle yaşadı.

Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Ovabaşı İlköğretim Okulu‘nun onarımı karne gününde tamamlandı. Öğrenciler, karne heyecanını Kaymakam Fatih Akkaya’nın katıldığı törenle yaşadı.

Midyat’ta ilk ve ortaöğretimde eğitim gören 28 bin öğrenci, 2010-2011 eğitim yılı sonunda karne alarak yaz tatiline girdi. GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Midyat Kaymakamlığı tarafından kalkınma programı kapsamında Ovabaşı ilköğretim okulunun onarımın bitmesi karne dağıtım töreni birlikte gerçekleşti. Onarımı biten okulda gerçekleştirilen törene; Midyat Kaymakamı Fatih Akaya, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Şenköy Belde Başkanı Ferhan Bozkurt, ilçe milli eğitim müdürü M. Salih deniz ve çok sayıda davetli katıldı. Kaymakam Akkaya öğrencilere karnelerini verirken öğrencilerle yakından ilgilendi. Ovabaşı köyü velileri ile sorunlarını dinleyerek çözüm konusunda gerekli işlemler için talimat verdi.

Ovabaşı Köyü‘nde yapılan törende açıklamada bulunan, milli eğitim müdürü Mehmet Salih Deniz; Midyat’ta anaokulu, ilk ve ortaöğretim okulunda eğitim gören toplam 28 bin öğrenciye karnelerini verdiklerini söyledi. 2010-2011 eğitim öğretim yılının karnelerin dağıtılmasıyla sona erdiğini belirten Deniz, 2010-2011 eğitim öğretim yılının yoğun geçtiğini işaret etti. Eğitim öğretim yılında çok ciddi problemler yaşamadıklarının altını çizen Deniz, "Öğrencilerin, öncelikle başarılarının dikkate alınması gerekir. Başarılı oldukları derslerde mutlaka onure edilmeleri lazım. Çocuklarımızın başarısız notları varsa bunlarla ilgili önce aile, veli, kendi payına düşen eksiklikleri ne ise onu bir gözden geçirmeli. Çocuklar başarısız olabilir. Bunun telafisi vardır. Önümüzdeki sene bunu telafi edebilir. Çocuklarımızın psikolojisini sarsacak, yanlış istikamete yönlendirecek girişimlerde bulunulmaması lazım. Velilerin öğrencilere olumlu yaklaşmaları gerekiyor. Ailelerin çocuklarına eksiklerinin telafi edileceğini anlatmalı, üzülmemelerini belirtmeli." dedi.

Daha sonra, GAP idaresi tarafından desteklenen, “Daha güzel bir gelecek için, Daha güzel bir okul” projesinin açılışına geçildi. Proje öncesi okulun çok perişan bir durumda olduğu söyleyen proje koordinatörü Selda Özdemir, "Bahçemiz özellikle çok kötüydü. Alt binamızın zemini çok kötüydü. Yıllardır bakımı yapılamıştı. Bu proje kapsamında alt binamız tadil edildi. Lojmanımız tadilat edildi. Zemin, pencereler, duvarlar ve görüldüğü gibi bahçede parke düzenlemesi, basketbol voleybol sahası ve çocuk parkı yapıldı. Bu proje ile birlikte çocuklarımız için iyi olacağını düşündük. Çok mutlu oldular çocuklarımız. Böyle bir yardım daha öncede yapılmamıştı. 74 bin liralık yardım söz konusu oldu. Projemizi bugün bittirdik ve açılışımızı yaptık." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile